preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
 

O radiju i Radijskoj družini...

Naš školski radio počeo je s djelovanjem 2014. godine po povratku učiteljice hrvatskog jezika Željke Rabuzin s Novigradskog proljeća na kojem je u radijskoj radionici stekla osnovne kompetencije za pokretanje radijske družine. Prve novinarke i montažerke bile su Ena Kurečić i Klara Leskovar koje su svojim emisijama Glas i Carici stigle do državnog LiDraNa u kategoriji radijskog izraza. Nakon njih, školski radio preuzimaju Elena Čokor i Edi Kelemenić koji s emisijom Rane pronose ime naše škole od Primoštena (državni LDraNo, Županova nagrada) do Vukovara, a u kojoj sudjeluju branitelji iz našeg zavičaja koji za to našu radijsku družinu posebno nagrađuju.

Godine 2017. uredništvo školskog radija preuzima učenica Martina Šmic te spremno prenosi svoja znanja na mlađe polaznike radijske družine koja, osim novinarskih radioemisija, uspješno snima i radioigre u koje se uključuje dramska družina. Ponosimo se postignućima i radioigara Dva broja jedan za koju smo dobili Županovu nagradu, te Čičak i Grenlandski leptiri koje su pohvaljene na županijskoj razini LiDraNa. Emisija Uragan (novinarka Laura Vukešin, snimateljica-montažerka Martina Šmic) posebno nam je draga jer je u njoj ispričana priča o maskoti europskog rukometnog prvenstva, o psu koji je vlasništvo obitelji iz našeg mjesta. Veseli nas što su sve naše emisije rado slušane u dječjem obrazovnom programu Hrvatskog radija te što smo se kao družina mogli predstaviti i u emisiji Hrvatske televizije posvećenoj školskom radiju. Naš zadnji radijski ostvaraj također je predložen za državnu razinu LiDraNa, a nas veseli što je emisija ESP povezuje (novinarka Ema Kokot. snimateljica-montažerka Martina Šmic) zapravo poveznica s Erasmus projektom „Europska školska pošta“ koji nas sprijateljuje sa zemljama partnerima, s našim kolegama i učenicima iz Europe pa na taj način naš radio „Spas“ djeluje i multikulturalno.

Nastavak slijedi….

voditeljica Radijske družine, učiteljica mentorica Željka Rabuzin

Radio Spas u emisiji Školski sat Hrvatske televizije i Pet za pet Hrvatskog radija

Radiju za rođendan

     Našu školu 19. prosinca 2018. godine posjetit će Sandra Maričić, novinarka HRT-a. Uveličat će tako proslavu pete obljetnice Školskog radija „Spas“.

            Polaznici Radijske družine jako su se razveselili najavi njenog dolaska jer je to prvo takvo gostovanje u našoj školi i znaju da će boravak ove novinarke učiniti jedno školsko prijepodne posebnim za sve polaznike Novinarske, Radijske i Dramske družine. Novinarka će snimiti priloge za svoju novu emisiju  i poučiti nas još nekim tajnama novinarskog zanata, govoriti nam o radiju kao mediju. Mi ćemo iskoristiti njenu spontanost i prirodnost u razgovoru za koji naši novinari već pripremaju pitanja. Ona će snimiti nas, ali i mi nju.

            Prijateljstvo s ovom novinarkom započelo je susretom na državnom LiDraNu kada je u kategoriji radijskog stvaralaštva, kao predstavnica medija, razgovarala s novinarkama Školskog radija. Uskoro je naše emisije pustila u prvom programu HRT-a, u svojoj emisiji „Stigla je pošta“ i tako su glasovi i zvuci našeg radija stigli do šireg slušateljstva. Uslijedilo je zajedničko gostovanje u emisiji obrazovnog programa nacionalne televizije „Školski sat“  gdje smo predstavili svoj rad, a profesionalna novinarka Sandra Maričić istakla naše posebnosti, na što smo jako ponosni.

            Novonastali prilozi o našem radiju, aktivnostima, projektima i školi emitirat će se       8. siječnja 2019., u prvom programu Hrvatskog radija, u emisiji „Pet za pet“ s početkom u 11:10. Već sad vas pozivamo  na slušanje emisije jer nam je radijska ptičica šapnula da urednica, Sandra Maričić, našem Školskom radiju „Spas“ ima namjeru za rođendan pokloniti čistu peticu.

                                                                     Martina Šmic, 8.b

 
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju