preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Razmjena učenika u Rumunjskoj

Učenici Jakov Bastalec, Marta Cvetko, Miran Golubić, Lana Plantak i Laura Vukešin su 24.3.2019. otputovali u Rumunjsku na posljednju razmjenu učenika u sklopu ERASMUS + projekta „No Place For Hate“ koji je u potpunosti financiran iz odobrenih sredstava Europske unije.
U pratnji učenika bile su Jasminka Belščak, učiteljica savjetnica iz informatike i koordinatorica projekta te Melita Bešvir, učiteljica glazbene kulture.
Scoala Gimnaziala nr. 1. u  Branestiju, koja je ujedno i međunarodni koordinator ovog projekta, bila je domaćin susreta, a u razmjeni su sudjelovali i partneri iz Ujedinjenog Kraljevstva, Turske, Portugala i Poljske. 
U Rumunjskoj su učenici uspješno predstavili svoju školu. Za svoje su prijatelje iz partnerskih škola pripremili natjecanje u skakanju u vrećama, najprije u kategoriji pojedinaca, a kasnije u kategoriji internacionalnih parova. Pripremili su i izložbu učeničkih radova kojom su predstavili našu školu. Domaćini su za nas pripremili međunarodni plesni show tijekom kojeg su svi učenici predstavnici škola partnera u projektu zajedno otpjevali pjesmu "We are the world". Tijekom tog nastupa bili su odjeveni u bijele majice koje su sami dizajnirali na likovnoj radionici. Oslikali su i grafit te posadili drvo prijateljstva. Sudjelovali su i na glazbenoj radionici, a zajedno s učiteljicom Jasminkom Belščak svoje su prijatelje naučili kodirati robot Ozobot. Posjetili su i obližnje srednje škole. Tijekom posjeta učiteljskom domu i učioni posvećenoj povijesti školstva u Branestiju učiteljice su se nakratko vratile u školsku klupu dok su učenici u to vrijeme odmarali u školskoj knjižnici.
Razmjena učenika bila je i prilika za razgledavanje dva prekrasna dvorca: kraljevski dvorac Peles i Drakulin dvorac Bran. U Bukureštu su razgledali Parlament i staru jezgru. U slobodno vrijeme naš tim iskoristio je za posjet najvećem trgovačkom centru Afi i večernje druženje u Grand caféu Van Gogh.
Posjet Rumunjskoj završio je plesom i svečanom podjelom certifikata. Zahvalni na uspješno odrađenoj mobilnosti, ojačani novim znanjima i prijateljstvima, učenici i učiteljice vratili su se u naš Petrijanec 30.3.2019.

  

     

     

     

  

  

   

   

     

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju