preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Hrvatska: Sports for community building and bullying prevention

Erasmus + "I See You, I Hear You, I Feel You"

Osnovna škola Petrijanec bila je domaćin virtualne mobilnosti po Erasmus+ projektu "I See You, I Hear You, I Feel You" u trajanju od 18. do 22. listopada 2021. godine.

Nakon višetjednih priprema s velikim je iščekivanjem dočekan svečani trenutak virtualne dobrodošlice koju je zemljama partnerima iz Estonije, Turske, Španjolske, Poljske i Sjeverne Makedonije uputila ravnateljica Valerija Paljak. Aktivnosti za pet dana virtualnog druženja, zajedničkog učenja te stjecanja novih znanja i vještina pripremili su učitelji i stručni suradnici OŠ Petrijanec u suradnji s vanjskim predavačima i stručnjacima.

Prava poslastica za naše goste bilo je virtualno razgledavanje prirodnih ljepota Hrvatske koje je vodila učiteljica geografije Ivana Zdelar drugog dana našeg virtualnog druženja.

Sljedeći dan smo predstavili naše hrvatske tradicionalne sportove te upoznali mnoge sportske tradicionalne zanimljivosti iz partnerskih zemalja.

Pretposljednji dan našeg Erasmus druženja pripremili smo šest različitih radionica za naše goste. Školska knjižničarka Nikolina Hader vodila je radionicu izrade straničnika u školskoj knjižnici na kojoj smo se družili s gostima iz Estonije i Turske te pričali na španjolskom jeziku s gostima iz Španjolske.

U isto vrijeme učiteljica njemačkog jezika Marija Majhen vodila je radionicu bojanja soli,  učiteljica matematika Tajana Nestić origami radionicu, plesnu radionicu na neponovljivi hit "Jerusalema" koja je rasplesala cijelu školu vodio je školski defektolog Damir Ježić, a odlične su bile i radionice ukrašavanja olovki koju je vodila učiteljica Nevenka Krsnik te radionica pletenja narukvica koju je za naše goste organizirala učiteljica geografije Ivana Zdelar.

Sva divna iskustva od protekla četiri dana pretočili smo u zajedničku izradu projektne brošure koja će svim sudionicima biti predivna uspomena na europski susret koji ćemo svi dugo pamtiti i biti ponosni što smo u njemu sudjelovali. Rukotvorine sa svih radionica predstavljene su na zajedničkoj izložbi u sklopu završne svečanosti koju su svojom nazočnošću uveličali državni tajnik Tomislav Paljak te načelnik općine Petrijanec Željko Posavec.

Prisutnima se obratila ravnateljica Valerija Paljak te svojim govorom zaokružila i naglasila sve vrijednosti ovog projekta koji ne bi bio moguć bez naše školske koordinatorice Jasminke Belščak i njene zamjenice Ljiljane Mavrek.

Vrhunac svečanosti bilo je otkrivanje ploče ”Luka Ritz” koju je OŠ Petrijanec dobila za doprinos borbi protiv nasilja te promoviranje pozitivnih modela ponašanja. Vjerujemo da će ovo predivno iskustvo biti zalog za daljnje širenje europskih vidika učenika i djelatnika naše škole.

Virtualna učionica

Dragi učenici, gradivo se nalazi u Teams razrednim grupama.

U nastavku su linkovi do virtualnih učionica i razrednih grupa:

5.a                         5.b

5.c                         

6.a                         6.b

6.c                         6.d

7.a                         7.b

7.c                         

8.a                         8.b

8.c


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju