preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Prvi transnacionalni sastanak u Portugalu

Prvi transnacionalni sastanak u Portugalu

 

Ravnateljica Osnovne škole Petrijanec Valerija Paljak, koordinatorica Jasminka Belščak te učiteljice Ljiljana Mavrek, Martina Škrinjar i Jasmina Zver sudjelovale su na prvom transnacionalnom sastanku ERASMUS + projekta "No Place for Hate" u Portugalu.

 

Projekt je u potpunosti financiran iz odobrenih sredstava Europske unije. Domaćini prve mobilnosti bili su članovi tima škole Agrupamento de Escolas Alexandre Herculano iz Santaréma, a sudionike je ugostio i santarémski gradonačelnik.

            Sastancima su nazočili predstavnici partnerskih škola iz Poljske, Portugala, Rumunjske, Ujedinjenog Kraljevstva, Htvatske i Turske. Glavna koordinatorica projekta iz Rumunjske objavila je rezultate natjecanja logotipa i jingla Projekta te obavijestila prisutne o službenom pokretanju internetske stranice Projekta www.noplaceforhate.ro. Tijekom održanih sastanaka, članovi timova partnerskih zemalja prezentirali su dosad realizirane aktivnosti u svojim školama, a glavna koordinatorica je podsjetila sudionike na nadolazeće obveze. Predstavnice Osnovne škole Petrijanec obavijestile su prisutne kako su realizirane aktivnosti digitalno dokumentirane i postavljene na Google Drive-u, eTwinning-u te na školskoj mrežnoj stranici http://os-petrijanec.skole.hr/erasmus_no_place_for_hate.  

            Tim predstavnika škola sastavio je prvi upitnik za učenike i roditelje o očekivanjima te zadovoljstvu dosadašnjim radom i rezultatima projekta, dogovorio plan Skype sastanaka učenika i učitelja partnerskih škola, Mix It Up! aktivnosti koje će provoditi učenici članovi Diversity Cluba te utvrdio način proslave Međunarodnog dana za eliminaciju rasne diskriminacije. Na održanim sastancima ravnatelji škola i koordinatori projekta upoznali su način rada online platforme Mobillty Toll, provjerili financijski plan projekta, dogovorili mobilnosti učenika u Ujedinjeno Kraljevstvo od 16.4.2018. do 20.4.2018. te način stjecanja Europass Mobility Certificate na treningu učitelja koji će se održati u Osnovnoj školi Petrijanec od 5.6.2018. do 9.6.2018.

Predstavnici partnerskih škola tijekom susreta u Santarému, osim matične škole, posjetili su i područne škole te prisustvovali nastavi portugalskoga i engleskoga jezika, glazbene kulture, matematike i prirodoslovlja te usporedili školske kurikule različitih zemalja Europske unije. Aktivno su sudjelovali na radionicama izrade keramičkih pločica te večernjim šetnjama santarémskim ulicama u pratnji njihovih tradicionalnih šetača „Scalabis Night Runners“. Prvi transnacionalni sastanak završio je svečanom podjelom certifikata.

Susret u Portugalu bio je prilika za upoznavanje jezika i običaja te zemlje, kao i za razgledavanje kulturnih znamenitosti Santaréma i glavnoga grada Lisabona. Domaćini su članove timova proveli starom gradskom jezgrom Santaréma te odveli u posjet santarémskoj katedrali, crkvi svete Milosti, tornju Cabaças i maurskoj utvrdi Porta del Sol iznad rijeke Tejo. Posjet Lisabonu obilježio je početak Adventa pa su sudionici mogli uživati u božićnom ruhu grada, a posjetili su Trg Praça do Comércio, Trg Figueira, lisabonsku katedralu, Nacionalni muzej antičke umjetnosti, tvrđavu Castelo de São Jorge, dizalo Santa Justa i uspinjaču Glóriu.

Prvi transnacionalni sastanak je svim sudionicima ERASMUS + projekta bio prilika za razmjenu znanja, iskustava i ideja učitelja i ravnatelja te poticaj za što kvalitetniju i uspješniju suradnju tijekom provedbe projekta. Susret je završio simbolično, sadnjom Erasmus drveta prijateljstva u vrtu škole domaćina.

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju