preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Završni transnacionalni sastanak u Turskoj

23 Nisan Ortaokulu iz Ankare u Turskoj bila je škola domaćin završnog susreta pri kraju ERASMUS + projekta „No Place for Hate“ („Nema mjesta mržnji“) od 12. do 17. lipnja 2019.

Ravnateljica Valerija Paljak te učiteljice Ljiljana Mavrek, Ivana Zdelar, Kristina Špoljar Petrović i Petra Lončar predstavljale su OŠ Petrijanec.

Nakon okupljanja predstavnika škola članica projekta iz Rumunjske, Poljske, Ujedinjenog Kraljevstva, Hrvatske i Portugala, domaćini iz Turske su nam pružili toplu dobrodošlicu te je održan prvi radni sastanak o razradi obveza i zadataka.

Škola domaćin nam je priredila nezaboravnu prezentaciju gimnastike, a potom su prezentirane aktivnosti koje su se provodile tijekom projekta. Učenici su uz podršku učitelja i roditelja predstavili tradicionalnu glazbu i glazbala, pjesme i ples.  Također smo imali priliku  kušati tradicionalne turske specijalitete i slastice.

Prisustvovali smo i radionicama u razrednim odjeljenjima gdje su nam učenici prezentirali što su naučili o kojoj zemlji te uspoređivali sličnosti i razlike u kulturnom nasljeđu i u školskim kurikulumima.

Svaka od zemalja je u školi  imala i svoj  promotivni kutak. Kroz druženje s učenicima, učiteljima i roditeljima te razmjenu različitih kulturnih obrazaca, u praksi smo imali priliku provoditi podršku, razumijevanje i toleranciju  uz  uporabu europskog rječnika.

Sudjelovali smo i na kreativnim radionicama pjevanja tradicionalnih pjesama, slikanja uljanim bojama na vodi te na radionici lončarstva.

Na radnim sastancima naglašeni su bitni zadaci i aktivnosti koje je potrebno izvršiti u zadanom roku kako bi projekt bio uspješan te je dogovorena razrada završnog izvještaja.

Analizirali smo te evaluirali rezultate ankete/upitnika o učinkovitosti i očekivanjima u projektu koje je svaka škola provela sa svojim učenicima, učiteljima i roditeljima.

Imali smo i susret s lokalnom vlašću te razgovor o različitosti te njezinom utjecaju na školstvo.

Gradonačelnik Ankare nas je ugostio u svom uredu te opisao povezanost lokalne vlasti sa školom i obrazovanjem.

Zahvaljujući domaćinima obišli smo povijesne znamenitosti, kulturne spomenike i džamije te prirodne ljepote Turske.

Bio je to nezaboravan posjet!

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju