preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Razmjena učenika u Bugarskoj

6. travnja 2019. šestero učenika naše škole zajedno s Valerijom Paljak, ravnateljicom škole, Jasminkom Belščak, učiteljicom savjetnicom iz informatike i koordinatoricom projekta te Ljiljanom Mavrek, učiteljicom engleskog jezika i zamjenicom koordinatorice, otputovalo je na razmjenu učenika u grad Vidin u Bugarskoj. 
U sklopu Erasmus projekta „European School Post“ koji je u potpunosti financiran iz sredstava Europske unije učenici Lorena Dobranić, Karlo Ivek, Karolina Ferenec, Ivana Jovan, Klara Mihin i Ivone Plivelić boravili su u Bugarskoj te ju uspoređivali s našom Hrvatskom.
Najprije su pod stručnim vodstvom razgledali Sofiju, a kasnije i grad Vidin u kojem su boravili do 13. travnja 2019. Planinarili su stijenjem Belogradchik i prošetali utvrdom koja se nalazi na samom vrhu. Uz obalu jezera Rabisha sudjelovali su u likovnoj radionici te kasnije prošli kroz špilju Magura. Edukativni dio razgleda obuhvatio je i posjet prirodoslovnom i povijesnom muzeju.
Multimedijalna igra svjetlima u špilji Ledenika bila je uvod u radionicu fotografije koju je vodila poznata fotografkinja. Nakon radionice učenici su posjetili utvrdu Baba Vida koju su trebali fotografirati. Kasnije su učenici napravili prezentacije te su ih prezentirali svojim prijateljima. Tijekom susreta s novinarima naučili su i na što treba pripaziti tijekom planiranja intervjua te kako isti kvalitetno voditi. U internacionalnim su timovima provodili intervjue nakon čega su razmijenili straničnike koje su sami izradili. Naši su straničnici bili ukrašeni motivima iz najpoznatijih hrvatskih književnih djela. Za vrijeme boravka u školi učenici su prisustvovali nastavi i te uspoređivali školske nastavne planove i programe.
Uz pjesmu i ples upriličena je svečana podjela certifikata čime je završilo ovo putovanje koje je rezultiralo novim prijateljstvima, novim uspomenama i novim znanjima.

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju