preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Tečaj za sudionike projekta

Usprkos pandemiji koja je sve malo usporila, OŠ Petrijanec nastavlja sve započete projektne aktivnosti, a jedna od njih je mobilnost u Turskoj koja se odvijala od 28. lipnja do 2. srpnja 2021. godine u koju su bili uključeni ravnateljica Valerija Paljak, učiteljice Tajana Nestić, Kristina Špoljar Petrović i Željka Rabuzin te školski defektolog Damir Ježić jer njihova zajednička aktivnost u našoj školi doprinosi razvoju projekata koje uspješno ostvaruju s učenicima i ostalim članovima projektnih timova. U virtualnu mobilnost bile su uključene učiteljice Ljiljana Mavrek, Ivana Zdelar, školska knjižničarka Nikolina Hader te koordinatorica projekta Jasminka Belščak.

Domaćin mobilnosti bila je istanbulska osnovna škola Semit Mehmet Yilmaz Ilkokulu u kojoj je edukaciju o kreativnom pisanja vodila poznata i nagrađivana turska spisateljica i trenerica Lüset Kohen Fins, a koja je usmjerena poučavanju pisanja koje oslobađa dječju maštu i ima terapeutsku ulogu u odgoju i obrazovanju. Fokus edukacije bio je na smjernicama za pisanje priča za djecu koje su vrlo važne želimo li u učenika razvijati kompetencije čitanja, slušanja, pisanja i govorenja, neophodne u svakodnevnoj komunikaciji, ali i empatiju, prihvaćanje različitosti.

 

U turističkom pogledu mobilnosti posjetili smo europsku i azijsku stranu Istanbula, znamenite građevine različitih religija koje svjedoče o burnoj povijesti ovoga milijunskoga grada i multikulturalnosti koja je prisutna još i danas. Panoramska vožnja brodom kroz Bosporski tjesnac pružila je svim sudionicima projekta da budu tako blizu Crnom i Mramornom moru, tako blizu i Europi i Aziji.

 

Završni dio edukacija u okviru mobilnosti u Turskoj bio je usmjeren likovnom prenošenju poruka putem posebne tehnike zvane Marbling Art koja datira još iz vremena Otomanskog carstva. Svatko od sudionika kući se vraća sa svojim uratkom koji će uskoro krasiti zidove naše škole. Uslijedio je posjet tornju Camlica Kulesi koji visinom nadmašuje sve europske tornjeve i otvoren je tek nekoliko mjeseci. Tim OŠ Petrijanec vraća se kući bogatiji za nova znanja koja će prenijeti svojim učenicima i kolegama.

Virtualna učionica

Dragi učenici, gradivo se nalazi u Teams razrednim grupama.

U nastavku su linkovi do virtualnih učionica i razrednih grupa:

5.a                         5.b

5.c                         

6.a                         6.b

6.c                         6.d

7.a                         7.b

7.c                         

8.a                         8.b

8.c


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju