preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Felix

Njemačka grupa FELIX aktivni u zemlji i inozemstvu

 

Naši su Felixovci i ove godine očarali publiku na Thetherspiele u Varaždinu, koji se održavao od 17. do 19.3. , međutim ovoga puta s malo posebnijom predstavom. S parodijom „Romeo und Julija“, inspiriranu originalom i vođeni njihovom voditeljicom, Valerijom Paljak, nastupili su u petak, drugoga dana Theatherspiela te postigli odlične rezultate i bili nagrađeni gromoglasnim pljeskom.

U subotu, 19.3., zadnjeg dana Theatherspiela sudjelovali su na radionicama vođenim njemačkim kazališnim pedagozima i opet ponešto novo naučili o kazalištu i glumi.

    

 

JUGENTHETERFESTIVAL U RUMUNJSKOJ

Felix je i ove godine sudjelovao na Jugentheaterfestivalu u Rumunjskoj, koji se održavao od 21. do 26. 4. u Temeswaru.

Odsjeli su u hotelu Cina blizu samog centra grada, a predstave su pomno pratili u Njemačkom Narodnom Kazalištu nedaleko od hotela. Svakog su dana sudjelovali u radionicama koje su se održavale u Njemačkoj školi: „Lenau Schule“, a trajale su dva i pol sata. Na radionicama su naučili puno toga o pisanju monologa, biografija, mimici, pokretima, opuštanju pred predstavu, pravilnom disanju i još mnogo čemu. Vidjeli su predstave grupa iz Bugarske, Rumunjske, Srbije, Mađarske, Njemačke i, naravno, svojih prijatelja iz Vidovca i Cestice.

Felixovci su sa svojom predstavom : „Romeo und Julija“ nastupili u nedjelju, 24. te impresionirali publiku i zbog svoje originalnosti pozvani su u kazališni kamp : „Bühnensürmer in Frankfurt am Main“ koji će se održaati od 14. do 22.9. ove godine.

Oduševljeni svojim uspjehom, prepuni znanja i novih prijateljstava, Felixovci su se oprostili od Rumunjske do sljedeće godine te na povratku posjetili Budimpeštu, glavni grad Mađarske.

 

 

NAJAVA

Osim Theaterspiela u Varaždinu i Jugentheaterfestivala u Rumunjskoj, Felixovce već tradicionalno očekuje Osijek te PAFF koji će se ove godine održavati čak dva dana, prvi dan će se održati radionice, a drugi će se dan prikazivati filmovi. Pohvalno je što svake godine broj prijava za PAFF sve više raste te je i ove godine podigao ljestvicu vrlo visoko.

Pored svih tih nastupa našu su školu i ove godine na Max sucht den Superstar u Cestici predstavljale učenice osmih razreda Melani Jarnec i Tanja Hranić sa pjesmom Marvin Gay, a za svoj su nastup dobile puno pohvala.

PRIPREMILA: Mia Sambolec 7.b 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NAŠI USPJESI

Njemačka kazališna grupa „Felix“ pod vodstvom učiteljice Valerija Paljak ostvarila je zapažen nastup na ovogodišnjim Dramskim igrama u HNK u  Varaždinu. Grupa se predstavila šaljivim komadom „Ist das Liebe?“, za koji su dobili i poziv na ovogodišnji Međunarodni kazališni festival u Osijeku. Osim nastupa u kazalištu, učenici su imali priliku sudjelovati u zanimljivim kazališnim radionicama koje su vodili priznati kazališni pedagozi iz Ulma (Njemačka).

 

MAX SUCHT DEN SUPERSTAR
 
Učenice 7.a razreda Katarina Meštrović, Sandra Rušec i Tea Ruklić predstavljale su našu školu na ovogodišnjem talent showu“ Max sucht den Superstar“ u Osnovnoj školi Cestica. Za tu prigodu učenice su uvježbale zajedno sa svojom mentoricom Valerijom Paljak poznatu pjesmu Cub Song koju su ,naravno, prevele na njemački jezik („ Wenn ich weg bin“). 
 
Virtualna učionica

Dragi učenici, gradivo se nalazi u Teams razrednim grupama.

U nastavku su linkovi do virtualnih učionica i razrednih grupa:

5.a                         5.b

5.c                         

6.a                         6.b

6.c                         6.d

7.a                         7.b

7.c                         

8.a                         8.b

8.c


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju