preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Arhiva 2011./2012.

Veliki uspjeh Nikole Tomašeka

 

                Nakon vrlo bogate županijske smotre stvaralaštva Lidrano 2012. održane u varaždinskom kazalištu na koje se naša dramska družina predstavila skupnim i pojedinačnim scenskim nastupom te za njih bila pohvaljena, na državni susret u Šibenik otputovao je Nikola Tomašek. Od 15. do 19. travnja boravio je u društvu drugih nadarenih lidranovaca te vrlo uspješno predstavio našu školu, općinu i županiju govorenjem poezije Vladimira Korotaja „Na vrbi fučka“. Na njegov odlazak ponosni su i njegovi suglumci iz družine Sara Šobak, Valentina Klaneček, Manuela Žnidarić, Lorena Dominiković, Lucija Levanić, Ingrid Vujević, Jelena Huđek, Tin Kurečić i Matija Henčić koji su ga vodili još od međuopćinskog susreta i glumili s njim u predstavi „Dva broja jedan“.

               Družinu je pripremila i vodila učiteljica Željka Rabuzin, a za Nikolin nastup u Šibeniku kaže: „Bio je to trenutak velike umjetnosti izrečen iz malih usta jednog divnog velikog dječaka. Za njega je gluma oduvijek bila radost, sretna sam što me poveo sa sobom u Šibenik!“

 

Nikolin nastup

 S učiteljicom Rabuzin ispred šibenske katedrale

 

Državno natjecanje iz informatike INFOKUP

 

Učenici naše škole David Bačan, 8.a i Dominik Presečki, 6.b ove su školske godine zbog svojih iznimnih rezultata bili pozvani na državno natjecanje iz informatike. Učenike je pratila učiteljica informatike Jasminka Belščak koja ih je pripremala i bila ima mentorica za natjecanje.

Natjecanje je održano u Primoštenu od 19. do 22. ožujka.

Primošten se smjestio na obali našeg mora između Šibenika i Trogira. Tijekom turske invazije 1542., otočić na kojemu se nalazi Primošten je bio zaštićen zidovima i kulama i sa pomičnim mostom koji ga je spajao s kopnom. Kad su se Turci povukli, most je zamijenjen nasipom, a naselje je nazvano "Primošten", od riječi "primostiti" (premostiti).

David Bačan natjecao se u najzahtjevnijoj kategoriji: Razvoj softvera. Predstavio je svoj softverski rad „Gap Grammar“. Pomoću ove interaktivne aplikacije omogućeno je vježbanje pravopisa i smjenjivanje glasova. Od cjelokupnog povjerenstva za natjecanje te učenika i mentora osnovnih i srednjih škola nagrađen je pohvalom. Natjecanje je započelo 27 radova, a „Gap Grammar“ osvojio je 6. mjesto. David je sada sudjelovao 2. puta na državnom natjecanju iz informatike u toj kategoriji i jedan je od rijetkih učenika kojima je to uspjelo.

Dominik Presečki natjecao se u algoritmima, tj. u programiranju korištenjem programskog jezika FMS LOGO. Od 432 učenika koji su sudjelovali na natjecanju 1. školske razine, te 180 učenika na 2. županijskoj razini, Dominik je osvojio 11. mjesto na 3. razini: državnoj. Dominiku je ovo 1. sudjelovanje na državnom natjecanju iz informatike, pa kako je tek učenik 6. razreda, nadamo se ponovnom pozivu.

Čestitamo učenicima i želimo im još puno uspjeha u daljnjem školovanju.

 
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju