preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petrijanec

 > Nastava  > Aktivnosti
Aktivnosti

27.1. - Dan sjećanja na žrtve holokausta

Učiteljica povijesti Andreja Martinčević i knjižničarka Irina Kovačić uredile su pano u holu škole te pripremile kratki tekst o holokaustu koji je učenicima pročitan na početku prvog sata. Više o holokaustu i žrtvama stradanja učenici će ovaj tjedan učiti na satovima povijesti, a u školskoj knjižnici detaljnije će upoznati lik i djelo Ane Frank.

Učenici su čitali ulomke iz knjige "Dnevnik Ane Frank" te su izradili plakate o životu Ane Frank.

 

Svjetski dan romskog jezika

Članovi literarno-novinarske grupe u suradnji s učenicima 6.a razreda prigodno su ukrasili pano ispred učionice hrvatskoga jezika povodom Svjetskog dana romskoga jezika.

Svjetski dan romskoga jezika prvi put je obilježen 5. studenog 2009. godine u Zagrebu, a datum je odabran u spomen na dan kada je 2008. godine objavljen prvi Romsko-hrvatski i hrvatsko-romski rječnik autora Veljka Kajtazija.

Dani kruha u Hrvatskoj i SAD-u

Povodom Dana kruha- dana zahvalnosti za plodove zemlje, učiteljice engleskog jezika Valentina Žiher i Ljiljana Mavrek su s učenicima 6.c i 8.c razreda uredile školski i učionički pano engleskog jezika te školski prostor. Zahvalnost za jesenske plodove povezali smo usporedivši običaje u našoj zemlji i SAD-u. 

Dan neovisnosti

Dan neovisnosti na satovima hrvatskog jezika u pjesmicama  "Kako je nastala naša zemlja" i "Povratak borca" osvijestili su učenici 5.a i 5.b te 7.a i 7.b razreda sa svojom učiteljicom Željkom Rabuzin. Krasnoslovili su domoljubnu liriku i pisali domoljubne pjesme. Na našu Baščansku ploču upisali su latiničnim pismom, ali i glagoljicom "Jedan je dom", a zove se Hrvatska!

Učiteljica povijesti Andreja Martinčević i knjižničarka Irina Kovačić uredile su pano u holu škole.

Dan oslobođenja grada Varaždina

Dan oslobođenja grada Varaždina obilježen je prigodnim slikama i tekstovima na panou u holu škole.

 


Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 

Pogledajte TV SPOT!

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Arhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:

DUZS

Državna uprava za
zaštitu i spašavanje
pozivni broj 112

CMS za škole logo
Osnovna škola Petrijanec / Vladimira Nazora 42, HR-42206 Petrijanec / os-petrijanec.skole.hr / ured@os-petrijanec.skole.hr
preskoči na navigaciju