preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Dramsko-radijska družina

Uspjeh za pamćenje - na DRŽAVNi LiDraNo  polaznici Dramske i Radijske družine odlaze u čak tri kategorije

 Ljubav prema literarnom , dramskom  i novinarskom izražavanju na satovima HRVATSKOG JEZIKA i IZVANNASTAVNIH AKTIVNOSTI usadila im je njihova učiteljica, voditeljica i mentorica Željka Rabuzin koja ljubav prema jeziku, narječjima, pisanju, glumi i novinarskom istraživanju u našoj školi njeguje već 16 godina.

Učenici u Primošten odlaze 20. ožujka i tamo će s djecom iz cijele Hrvatske pokazati po čemu su to upravo oni zavrijedili biti predstavnici, OŠ Petrijanec, Općine Petrijanec i Varaždinske županije na smotri koja sve do državne razine ima i te kako natjecateljski karakter.

Učenik  osmog razreda Zoran Jambrek predstavljat će nas svojim literarnim radom „Brat“ u kojem duboko i intimno progovara o svojoj obitelji i bratu, a čija je osjećajnost i iskrenost te lijepo baratanje stilskim figurama oduševila, nakon općinskog, i županijsko povjerenstvo te je između 30-tak najljepših radova u našoj Županiji , predložen za državni susret. Državno povjerenstvo njegov je rad odabralo za tiskanje u Zborniku najboljih radova u Republici Hrvatskoj 2017,, a on će ga u kategoriji literarnog stvaralaštva predstaviti i pročitati u Primoštenu. Bravo za Zorana!

Također učenici osmog razreda, Elena Čokor i Edi Kelemenić, ujedno i dobitnici Županove nagrade (odlukom županijskog povjerenstva) na području radijskog/novinarskog stvaralaštva, predstavljat će nas radijskom emisijom školskog radija Spas pod nazivom „Rane“ u kojoj su ugostili branitelje iz našeg zavičaja i tako im se pridružili u plemenitoj akciji za obnovu Vukovarskog tornja. Emisija je od školske do državne razine nakon tri prosudbe različitih povjerenstava ocijenjena kao posebna, drugačija, poticajna i hrabra, kao što su i naši branitelji. Potiče na razmišljanje i domoljublje, zajedništvo svih građana i građanki naše lijepe domovine. U Primoštenu će o njenom nastanku govoriti glumac i novinar Edi Kelemenić te motažerka Elena Čokor. Slušat će je svi sudionici državnog LiDraNa, učenici i mentori  koji su ove godine odabrani kao najizvrsniji u onome što stvaraju. Bravo za naše branitelje,  Elenu i Edija!

I šećer za kraj, u kategoriji dramskog stvaralaštva koja se u lidranovskim krugovima smatra i najtežom kategorijom u smislu dolaska na državnu smotru, predstavljat će nas Edi Kelemenić, Jakov Frkač, Antonio Kokot, Lucija Bogdan, Laura Vukešin, Doroteja Bedenik, Lorena Hrnčić i Lea Novoselec, polaznici Dramske družine. Da bi došli do državne razine, morali su svojim skupnim scenskim nastupom „Hižica, ftičica, ziemlica“ nadmašiti 17 scenskih nastupa iz škola naše Županije u kojima se također puno i lijepo radi na scenskom stvaralaštvu. Kad im je to uspjelo i izborili su prijedlog za državni susret (kao  i prošle godine), državna je izbornica morala pogledati još tri županije ( Zagrebačku, Međimursku i Krapinsko-zagorsku) i od 12 predloženih predstava u Primošten pozvati samo tri najposebnije.

Pozvani smo i na državnom ćemo susretu nastupiti kao dramska skupina koja njeguje svoj zavičajni govor, ljubav prema zavičaju, progovara o odlasku iz domovine, tuzi i čežnji za ostavljenim domom, prijateljima, pticama, ali i povratku tamo kamo pripadamo i spoznaji o vlastitom identitetu. Na osnovu tekstova Frana Galovića i Ane Bešenić scenski je nastup režirala učiteljica Željka Rabuzin te je odabir rekvizita, glazbe, kostima i pokreta koji prate govor na sceni, ocijenjen drugačijim, toplim i kazališno vrlo zanimljivim. Bravo za glumice i glumce te njihovu učiteljicu!

Ovaj je LiDraNo najsretniji svakako za učenika Edija koji će se predstaviti i kao glumac i kao novinar, dakle u dvije kategorije, a svi u školi koju predstavlja znaju da ovaj veliki uspjeh za njega nije slučajan, kao ni za učiteljicu Željku Rabuzin koja ga je jedina nadmašila pa sad razmišlja kako će na ovoj državnoj smotri u isto vrijeme biti uz svoje učenike na okruglim stolovima u sve tri kategorije, ali to su za mentoricu poput nje slatke brige jer kako ona kaže, nakon brojnih nagrada, priznanja i uspjeha, njoj je i dalje najvažnije putovanje, a ne krajnji cilj, ona je uživala pripremajući brojne generacije, mnogi su sa njom već došli do državnih razina, ali ni u jednom trenutku nije pomislila zastati, prestati putovati jer njezin je posao njen život, a ljubav prema djeci, posebno onoj odgovornoj, marljivoj, kreativnoj, sposobnoj i dobroj, kakvu uvijek pronalazi i kakva je bezuvjetno slijede, neprocjenjiva.

Ovaj će uspjeh zasigurno dugo stajati na stranicama naše male OŠ Petrijanec kao prvi tih razmjera, neprocjenjiv i teško ponovljiv (naime, jedina smo škola u Republici Hrvatskoj koja se predstavlja u tri kategorije).

            Velike i iskrene četitke svima i sretno na državnom susretu LiDraNo 2017.

 

 

Novigradsko proljeće 2015.

VELIKI USPJEH NAŠIH 10 GLUMACA I KREATIVACA!

Na „Novigradskom proljeću “ u državnoj školi stvaralaštva, priznanja za izvrsnost u jezično-umjetničkom području primili su Tin Kurečić,Tomislav Levanić, Klara Leskovar, Ena Kurečić, Luka Kereži, Valentina Balog, Laura Levanić, Gabrijela Marić, Edi Kelemenić  te njihova mentorica i voditeljica dramsko-radijske družine, Željka Rabuzin.

Ovo je državna škola koja traje sedam dana, a naši su učenici kao jedini osnovnoškolci iz naše Županije u njoj boravili i stvarali od 18. do 25. travnja. U školu su ,učenici i voditeljica, pozvani od strane Agencije za odgoj i obrazovanje na čijoj su listi objavljeni nakon selekcije i  bodovanja uspješnih darovitih učenika i kreativnih učitelja iz cijele  Hrvatske. Svoju kreativnost, radišnost, maštovitost i želju za učenjem pokazali su i u Novigradu gdje su svojim nastupima plijenili pozornost voditelja, stručnih timova i organizatora same škole. Da je to škola po mjeri ove djece dokazuje i činjenica da su svi zapaženi na završnoj priredbi nakon koje je uslijedio vrlo emotivan rastanak sudionika ove škole i obećanje da ćemo se i dalje truditi biti izvrsni i voljeti ono što radimo kako bismo se ponovno ukrcali na novigradsku „Lađu“ što je bila tema ovogodišnjih radionica.
Lijepo je što našu ljubav prema pisanju,  glumi, recitiranju, pjevanju i radiju, ljubav prema umjetnosti, prepoznaju oni oko nas. Hvala svima koji nas prate, podržavaju  i uživaju u našim performansima. 

Željka Rabuzin, voditeljica dramsko - radijske družine

U školskoj godini 2014./2015. Dramska družina proširila je svoje aktivnosti i na radijsko stvaralaštvo.

DRŽAVNI LIDRANO OSVOJILI OSOBNOŠĆU

Državni LiDraNo osvojili osobnošću, kreativnošću i izvrsnošću, naši učenici Tomislav Levanić, Klara Leskovar i Ena Kurečić u pratnji svoje mentorice Željke Rabuzin.

Ove godine LiDraNo je održan u prekrasnom Šibeniku, točnije u hotelskom naselju „Solaris“ gdje smo se prvi put u povijesti naše škole predstavili čak u dvije kategorije stvaralaštva na najljepšem jeziku na svijetu – hrvatskom. Scenski nastup „Bonaca u predvečerje“ izveo je Tomislav dok se u kategoriji radijskog stvaralaštva našla naša prva radijska emisija „Glas“ čije su autorice Klara i Ena, a kojom smo na vrlo zanimljiv način predstavili našu školu i sve njene glasove. Hvala svima koji su pomogli u našem stvaralačkom procesu. Oba naša nastupa ocijenjena su na vrlo visokoj razini i pohvaljena od strane državnih povjerenstava. Prepoznat je naš osebujan stil i na sceni i u radijskom izričaju koji smo tek počeli osvajati, ali na najljepši mogući način.

Bila je to nezaboravna pustolovina za dio ekipe iz dramske družine koja nastavlja osvajati „Lijepu našu“ odlaskom na „Novigradsko proljeće“ u školu za darovitu djecu i učitelje iz Republike Hrvatske koji svojim radom i nastupima svakodnevno potvrđuju da tamo i pripadaju.

                                                                                                                    Željka Rabuzin, dipl.uč.

NEOČEKIVANO, VEDRO I POUČNO NA SATU DRAMSKE DRUŽINE

7.11.2014. poznati kazališni i televizijski glumac družio se sa članovima naše školske dramske družine.

Uključivši se u probu njihove predstave "Rijeka", sve ih je iznenadio i nasmijao.Njegov dolazak povezan je sa skorašnjom predstavom koja će se u našoj školskoj dvorani održati 5. 12. Nije mogao odoljeti kad je čuo neobične glasove iz prostora u kojem vježba naša družina pa je zavirio, a oni su ga dočekali nasmješeni i spremni za pravi glumački dijalog.

Željka Rabuzin, voditeljica dramske družine

Međuopćinska razina smotre stvaralaštva, LIDRANO 2013. održana je u OŠ Cestica.

 U LITERARNOM  STVARALAŠTVU predstavljale su nas:

Ana Šobak 6.b Ana Kokot 8.b Iva Habulan 8.b Ingrid Vujević 8.b Monika Vinceković 8.b.

Napisale su prekrasne pjesme i priče koje možete pročitati na školskom panou kao i NOVINARSKE RADOVE autorica: Ive Habulan 8.b, Lucije Levanić 8.b, Ingrid Vujević 8.b i Ane Kokot 8.b

U POJEDINAČNOM SCENSKOM IZRAZU PREDSTAVLJALI su nas:

 Jelena Huđek 8.b, Tin Kurečić 6.a i Viktorija Štrlek 6.c

SKUPNO SCENSKO STVARALAŠTVO za našu je DRAMSKU DRUŽINU svakako najvažnija kategorija. Ponovno smo imali NAJBOLJI SKUPNI NASTUP u našoj regiji!

Za našu školu glumili su:

Lorena Dominković ,8.b Jelena Huđek 8.b, Lucija Levanić 8.b, Ingrid Vujević 8.b, Matija Henčić 7.a, Tin Kurečić 6.a, Maja Šincek 6.a, Ana Šobak 6.b, David Nell 6.b, Gabrijela Marić 5.a, Ena Kurečić 5.b, Klara Leskovar 5.b, Luka Kereži 5.b, Laura Levanić 5.c, Veronika Koprek 5.c

Na ŽUPANIJSKOM LIDRANU predstavljamo se s tri LITERARNA ( pjesme KORIJENI i VRTNJA, priča PTICA) , jednim NOVINARSKIM ( intervju, OSMAŠICA DRUGI PUT), jednim POJEDINAČNIM SCENSKIM( V. Parun: RIJEKA I MORE)  i SKUPNIM SCENSKIM NASTUPOM( recital, BIJELA NEVJESTA) koji su u našoj regiji svrstani u najuspješnije! Bravo za Anu Kokot, Ivu Habulan, Moniku Vinceković, Ingrid Vujević, Jelenu Huđek, Luciju Levanić, Lorenu Dominković, Anu Šobak, Matiju Henčića i Tina Kurečića!

Učenike je u svim kategorijama stvaralaštva pripremala učiteljica hrvatskog jezika,

                                                                                                       Željka Rabuzin, dipl.uč.

Na DRŽAVNU RAZINU SUSRETA upućuju se u kategoriji:

 LITERARNOG STVARALAŠTVA -  rad VRTNJA

Autorica: ANE KOKOT, 8.b

Mentor: ŽELJKA RABUZIN

NOVINARSKOG STVARALAŠTVA – rad OSMAŠICA DRUGI PUT, intervju proglašen najuspješnijim novinarskim radom naše Županije za ovu šk. godinu!

Autorica: ANA KOKOT

Mentorica: ŽELJKA RABUZIN

   

 

Oni su članovi naše DRAMSKE DRUŽINE!

 

 
Oni odlično GLUME, IZGOVARAJU POEZIJU, SMIŠLJAJU I UREĐUJU SCENSKI PROSTOR, PLEŠU, SLIKAJU I PJEVAJU, PIŠU PREKRASNE TEKSTOVE što svake školske godine pokazuju na svojim nastupima. U našoj grupi ključne su riječi OSMIJEH, IGRA, STVARANJE, UČENJE, ZAJEDNIŠTVO i LJEPOTA!
Važno je RUŠITI ZIDOVE, a graditi MOSTOVE! MOSTOVI su bili TEMA prošlogodišnjeg  NOVIGRADSKOG PROLJEĆA, a iz naše škole u Novigradu su bili vrsni GRADITELJI MOSTOVA (Jelena Huđek, Ingrid Vujević, Lucija Levanić, Tin Kurečić i Ana Šobak  i učiteljica Željka Rabuzin), te su tamo predstavljali našu školu, Općinu Petrijanec i Varaždinsku županiju (kao najbrojniji predstavnici jedne DRUŽINE)!
 
  
 
Ove školske godine ponovno stvaramo i igramo se kazališta na satovima dramske družine, petkom 7. I 8. sat u prostorima naše škole, uključujemo se u svečanosti i priredbe u školi. Iza nas su već tri nastupa, u okviru projekta Comenius, na Danima kruha te na Kestenijadi. Pripremamo se za obilježavanje Sjećanja na Vukovar te za odlazak na Kajkavijadu. Veselimo se svim budućim nastupima u školi, na Lidranu, mogućem odlasku na Novigradsko proljeće, Danu škole, Eko danu.
U pripremi su dvije nove predstave: Bijela nevjesta (Bura) i Kralj Mida; samostalne interpretacije poezije i monologa nadarenih pojedinaca!
Brojimo 24 člana, od 5. – 8. razreda. Vodi nas učiteljica Željka Rabuzin koja pozdravlja sve sadašnje i poziva nove glumce jer ljepota je u stvaranju, igri i ljubavi prema kazalištu!
 
Naš nastup na Kajkavijadi
 
 
 
 
Naše svjetlo za Vukovar
 
  
 
 
Virtualna učionica

Dragi učenici, gradivo se nalazi u Teams razrednim grupama.

U nastavku su linkovi do virtualnih učionica i razrednih grupa:

5.a                         5.b

5.c                         

6.a                         6.b

6.c                         6.d

7.a                         7.b

7.c                         

8.a                         8.b

8.c


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju