preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Razmjena učenika u Grčkoj

Posljednja mobilnost po ovome projektu u trajanju od 2. – 6. kolovoza 2021. godine završila je na prekrasnoj Kreti u Grčkoj na koju su otputovali naši učenici Ema Kokot, Lorena Križmarić, Jakov Bastalec, Filip Križmarić i Pavel Bastalec u pratnji ravnateljice Valerije Paljak, školskog defektologa Damira Ježića i učiteljice geografije Ivane Zdelar. Srdačnu dobrodošlicu pripremili su učenici i učitelji škole domaćina, 5 o Gymnasio Chanion. Nakon razgleda škole uživali smo u tradicionalnim slasticama svih zemalja partnera pa su se tako na Erasmus stolu našle i naše hrvatske slastice. Prekrasnom večernjom šetnjom, upoznali smo znamenitosti starog grada Chanie.

Sljedeći dan proveli smo u zanimljivom muzeju tipografije, gdje su učenici uz mnoštvo edukativnih radionica imali priliku raditi na jednome od prvih tiskarskih strojeva, rađenih po uzoru na Gutenbergov stroj. Nakon toga obišli smo drevni grad Aptera koji je osnovan na brdu Paleokastro, okružen zaljevom Souda i planinskim lancem na jugu. Najimpresivnije bilo je gradsko kazalište iz 5. st. prije Krista te ostatci rimskih spremnika za vodu koji su i danas djelomično u upotrebi. Putovanje smo nastavili do etno sela Stylos, a sljedeći dan nastavili smo u obilasku grada Heraklion ili Iraklion, koji je najveći grad na otoku Kreti, ali i četvrti grčki grad po veličini. Razgledali smo arheološko nalazište Knosos koje je prema grčkoj mitologiji prijestolnica kralja Minosa. Knosos je najveće arheološko nalazište iz brončanog doba na Kreti te se smatra prvim europskim gradom. Najznačajniji je spomenik kretsko-mikenske kulture, ima mnoge dvorane s ostacima zidnih slika i štuko ukrasa, kanalizacijski sustav, razna spremišta i dobro zaštićene podrume, kupaonice s tekućom vodom i dr. Na povratku smo posjetili turistički gradić Retymno i njegove znamenitosti.

Radni dio mobilnosti u školi protekao je veselo uz prezentacije tradicionalih narodnih plesova država partnera, a naši su učenici pokazali svoje plesno umijeće plešući šrotež. Učenici su uz pomoć predavača naučili i kako se kreativno izraziti, a za to su iskoristili fotografije znamenitosti koje su prikupili u dosadašnjim aktivnostima. Zadatak u kreativnom pisanju bio je izraditi tradicionalni jelovnik.

Posljednji dan našeg putovanja završili smo posadivši Erasmus drvo prijateljstva u školskome dvorištu naših partnera, koji su potom upriličili primanje kod lokalnih vlasti u Chanii, gdje je naš tim iznio svoj osvrt na projekt i boravak na Kreti. Bogatiji za mnoga iskustva i impresije, sretno se vraćamo kućama.

Virtualna učionica

Dragi učenici, gradivo se nalazi u Teams razrednim grupama.

U nastavku su linkovi do virtualnih učionica i razrednih grupa:

5.a                         5.b

5.c                         

6.a                         6.b

6.c                         6.d

7.a                         7.b

7.c                         

8.a                         8.b

8.c


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju