preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Razmjena učenika u Ujedinjenom Kraljevstvu
Predstavnici Osnovne škole Petrijanec u Ujedinjenom kraljevstvu
 
U razdoblju od 16.4.2018. do 20.4.2018. učenici Ivica Horvat, Lovro Koprek, Anja Kos, Iva Peharda te učiteljice Jasminka Belščak, koordinatorica projekta i Ivana Zdelar sudjelovale su na prvom kratkoj razmjeni učenika u sklopu ERASMUS + projekta "No Place for Hate" u Ujedinjenom Kraljevstvu. Projekt je u potpunosti financiran iz odobrenih sredstava Europske unije. Razmjeni učenika prisustvovali su i partneri iz Rumunjske, Portugala, Turske i Poljske, a domaćini su bili članovi tima škole Alec Hunter Academy,  Braintree.  
Učenici su uspješno predstavljali i prezentirali našu državu i školu te su marljivo sudjelovali na nastavi gdje su upoznali organizaciju nastave škole domaćina. Zaključili su kako se naše škole razlikuju po opremljenosti, obvezi nošenja uniformi i načinima provjere znanja, ali i da postoje velike sličnosti u podjeli nastavnih predmeta na obavezne i izborne. Naši su učenici potakli svoje prijatelje iz drugih škola i na ples te su svi zajedno zaplesali tradicionalni petrijanečki ples „Šrotež“.
Susret u Ujedinjenom Kraljevstvu bio je prilika za upoznavanje jezika i običaja te zemlje, kao i za razgledavanje.  Domaćini su članove timova proveli centrom grada Braintree i centrom Londona gdje su vidjeli neke od najpoznatijih znamenitosti: Tower of London, London Bridge, London Eye, Big Ben, House of Parlament i katedralu Westminister, a prošetali su i obalom rijeke Temze. Nakon razgleda dvorca Framlingham u kojem je obitavala dinastija Tudor, učenici su se poigrali na obali Sjevernog mora u gradu Aldeburgh. Svoju su budućnost mogli zamisliti na Sveučilištu u Cambridge-u gdje su se provozali rijekom Cam.   
Svi sudionici razmjene učenika  razmijenili su znanja, iskustva i ideje, a bogatiji su za nova prijateljstva. Razmjena učenika završila je  svečanom podjelom certifikata i pozivom partnera na dolazak u Hrvatsku i sudjelovanje na treningu učitelja koji će se održati u Osnovnoj školi Petrijanec od 4.6.2018. do 8.6.2018.
 
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju