preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
vijesti

5. PAFF - Petrijanec Amateur Film Festival

Održan 5. PAFF - Petrijanec Amateur Film Festival

 

 U OŠ Petrijanec održan je 5. PAFF, Petrijanec Amateur Film Festival. Festival je još prije 5 godina osmislila i pokrenula učiteljica njemačkog jezika Valerija Paljak, a sve u cilju promicanja njemačkog jezika i kulture, pa su svi filmovi prikazivani na festivalu snimljeni na njemačkom jeziku.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Valerija Paljak  datum: 3. 10. 2018. 15:27
 


PAFF

          

4.PAFF – Petrijanec Amateur Film Festival

 

 Osnovna škola Petrijanec bila je ovog vikenda domaćin  4. PAFF-a (Petrijanec Amateur Film Festival). Festival je osmislila i pokrenula učiteljica njemačkog jezika Valerija Paljak, a cilj je festivala promocija njemačkog jezika i kulture, stoga su svi filmovi prikazivani na festivalu snimljeni na njemačkom jeziku.

Festival je ove godine po prvi puta osim revijalnog dobio i edukativni karakter te su se zbog toga održavao u dva dana. U petak 3.lipnja u OŠ Petrijanec održavale su se radionice koje su vodile studentice Akademije likovnih umjetnosti, Lucija Oroz i Mateja Štefinščak na temu animacija i montaža. Radionicama je prisustvovalo 40-tak učenika iz Varaždinske, Međimurske i Zagrebačke županije.

Na festival se ove godine prijavilo ukupno 10 škola iz Varaždinske i Međimurske županije te tri škole iz grada Zagreba. To su uz domaćine OŠ Petrijanec, OŠ Cestica, OŠ Vidovec, OŠ Beletinec, 2.OŠ Varaždin, 1.OŠ Čakovec, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ Žitnjak, OŠ Malešnica, OŠ Kajzerica.

 Drugi dan festivala, u petak 4.lipnja,  bile su  projekcije filmskih uradaka u kinu Galeriji. Učenici su sa svojim mentorima pripremili 13 filmova te smo mogli zaista uživati u različitim žanrovima, temama, tehnikama snimanja filmova kojima su učenici prikazali zavidnu razinu poznavanja njemačkog jezika, filmskih trikova ali i ogromnu količinu mašte i kreativnosti koje su ovogodišnjim filmskim uratcima dale posebnu draž.

Veseli činjenica da PAFF polako postaje tradicija te se u OŠ Petrijanec raduju idućem izdanju festivala za kojeg već sad imaju prijave.

Zahvaljujemo našim vjernim pokroviteljima Općini Petrijanec, EKULT –u te Kinu Galeriji.

 

 

Priloženi dokumenti:
paff - plakat.pdf

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti


Projekti


Projekti


Projekti


Projekti

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


DUZS

Državna uprava za
zaštitu i spašavanje
pozivni broj 112

preskoči na navigaciju