preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
vijesti
PAFF

          

4.PAFF – Petrijanec Amateur Film Festival

 

 Osnovna škola Petrijanec bila je ovog vikenda domaćin  4. PAFF-a (Petrijanec Amateur Film Festival). Festival je osmislila i pokrenula učiteljica njemačkog jezika Valerija Paljak, a cilj je festivala promocija njemačkog jezika i kulture, stoga su svi filmovi prikazivani na festivalu snimljeni na njemačkom jeziku.

Festival je ove godine po prvi puta osim revijalnog dobio i edukativni karakter te su se zbog toga održavao u dva dana. U petak 3.lipnja u OŠ Petrijanec održavale su se radionice koje su vodile studentice Akademije likovnih umjetnosti, Lucija Oroz i Mateja Štefinščak na temu animacija i montaža. Radionicama je prisustvovalo 40-tak učenika iz Varaždinske, Međimurske i Zagrebačke županije.

Na festival se ove godine prijavilo ukupno 10 škola iz Varaždinske i Međimurske županije te tri škole iz grada Zagreba. To su uz domaćine OŠ Petrijanec, OŠ Cestica, OŠ Vidovec, OŠ Beletinec, 2.OŠ Varaždin, 1.OŠ Čakovec, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ Žitnjak, OŠ Malešnica, OŠ Kajzerica.

 Drugi dan festivala, u petak 4.lipnja,  bile su  projekcije filmskih uradaka u kinu Galeriji. Učenici su sa svojim mentorima pripremili 13 filmova te smo mogli zaista uživati u različitim žanrovima, temama, tehnikama snimanja filmova kojima su učenici prikazali zavidnu razinu poznavanja njemačkog jezika, filmskih trikova ali i ogromnu količinu mašte i kreativnosti koje su ovogodišnjim filmskim uratcima dale posebnu draž.

Veseli činjenica da PAFF polako postaje tradicija te se u OŠ Petrijanec raduju idućem izdanju festivala za kojeg već sad imaju prijave.

Zahvaljujemo našim vjernim pokroviteljima Općini Petrijanec, EKULT –u te Kinu Galeriji.

 

 

Priloženi dokumenti:
paff - plakat.pdf

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju