preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Španjolska: How Much Drama Is Too Much Drama?

Erasmus+ projekt „I see you, I hear you, I feel you“


Od 12. - 17. prosinca 2021. godine trajala je europska mobilnost po projektu "I see you, I hear you, I feel you" na kojoj su sudjelovali učenici OŠ Petrijanec Leona Marie Braniša, Erik Radujković, Marta Klaneček i David Krobot. U snalaženju i radionicama tijekom njihove španjolske mobilnosti usmjeravale su ih i pomagale im ravnateljica Valerija Paljak te učiteljica hrvatskog jezika Željka Rabuzin. Već u Madridu u zračnoj luci susreli su se s učenicima i učiteljima zemalja partnera iz Estonije, Turske, Poljske i Sjeverne Makedonije, s kojima su tijekom mobilnosti ostvarili uspješnu višejezičnu komunikaciju upoznajući zajedno školski sustav u Španjolskoj i školu domaćina u kojoj su sudjelovanjem u igrama i timskim radionicama širili svoja znanja i obzore. Domaćin mobilnosti bila je partnerska zemlja Španjolska, odnosno škola I. E. S Dan Juan Del Castillo.c/Santa Cecilia. 


Turistička razgledavanja predivne Španjolske upotpunila su ovaj predivan europski susret i nezaboravno iskustvo. Španjolska autonomna pokrajina Castilla - La Mancha i maleni gradić Belmonte bili su naš dom za vrijeme trajanja petodnevnog europskog susreta.
Posebno nas je očarao grad Toledo, središte regije, nekad glavni grad Španjolske s bogatom kulturnom baštinom smješten na rijeci Tejo koja se kod Lisabona u susjednom Portugalu ulijeva u Atlantski ocean. Tamo smo primljeni u regionalno Ministarstvo kulture i obrazovanja te potvrdili da je "obrazovanje temelj jednakosti" kao što piše na ulazu u ovu visoku instituciju. Uslijedilo je razgledavanje grada i njegovih znamenitosti, muzeja s El Grecovom postavom, kazališta i biblioteke, kuće za vješanje te velebne katedrale. 

Posljednji dan mobilnosti obilježen je panoramskom vožnjom do glavnog grada i središta Španjolske, Madrida, uz manja, ali vrlo atraktivna stajanja među kojima valja istaknuti mitski nogometni stadion „Santiago Bernabeu“. Radosni i puni dojmova priveli smo kraju još jedan predivan Erasmus+ doživljaj.

 

Virtualna učionica

Dragi učenici, gradivo se nalazi u Teams razrednim grupama.

U nastavku su linkovi do virtualnih učionica i razrednih grupa:

5.a                         5.b

5.c                         

6.a                         6.b

6.c                         6.d

7.a                         7.b

7.c                         

8.a                         8.b

8.c


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju