preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Tečaj za sudionike projekta

OŠ Petrijanec domaćin stručnog usavršavanja partnerima u Erasmus + projektu „No Place For Hate“

U razdoblju od 4. lipnja 2018. do 8. lipnja 2018. Osnovna škola Petrijanec ugostila je partnere Erasmus + projekta „No Place For Hate“ iz Rumunjske, Portugala, Turske, Poljske i Ujedinjenog Kraljevstva.


Tijekom boravka 20 učitelja iz partnerskih zemalja te 10 učitelja iz  OŠ Petrijanec aktivno je sudjelovalo u radionicama koje je planirao i organizirao Darko Krznar direktor tvrtke „KD-INFO d.o.o. kompletna informatička oprema“ iz Varaždina. Odgovorna mentorica za provođenje radionica bila je Jasminka Belščak, mag. inf., učitelj savjetnik koja je polaznike upoznala sa sigurnošću na internetu, hrvatskim školskim sustavom, godišnjim planom i programom te kurikulom OŠ Petrijanec. Radionice o WEB 2.0 alatima korištenim u školi i potrebnim za daljnju provedbu projekta održale su učiteljice informatike Ljiljana Inkret-Martinčević i Mirjana Jambriško. Osnovna znanja o robotici i programiranju robota prenio im je Alen Belščak, student elektrotehnike i sestrinstva te su sudionici putem svojih mobilnih uređaja upravljali hrvatskim robotom koji je nazvan STEMI Hexapod, a pomoću boja programirali su Ozobot robote nabavljene sredstvima iz projekta. 
Svakodnevno su održani sastanci koje su vodili tajnica Povjerenstva za pastoral Roma Varaždinske biskupije Kristina Čačić, zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, petrijanečki župnik Ivan Sakač te načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec. Konstruktivno se raspravljalo o problemima suživota Roma i Hrvata u lokalnoj i široj zajednici te su uz tradicionalna jela našega kraja, kojima su partnere počastili voditelji sastanaka, doneseni zaključci o mogućim rješenjima. 
Kulturu i običaje Roma i Hrvata te tradicionalne pjesme i plesove upoznali su na svečanoj priredbi povodom Dana škole. U poslijepodnevnim satima uz korištenje QR kodova i mobilnih uređaja upoznavali su kulturne i povijesne znamenitosti Petrijanca, Varaždina, Varaždinskih Toplica i Trakošćana. Posljednjeg dana stručnog usavršavanja proveden je ispit o usvojenosti znanja korištenja alata i robota te poznavanja kulture i školstva pomoću sustava za e-učenje. Svi sudionici uspješno su položili ispit što je potvrđeno svečanom podjelom certifikata i Europass dokumenata. Učenici članovi Diversity cluba i svi učitelji zajedničkim su snagama posadili Erasmus drvo prijateljstva u dvorištu OŠ Petrijanec te tako simbolično završili ovaj susret.
Nakon realizacije cjelokupnog plana usavršavanja, održane su Team Building aktivnosti na Plitvičkim jezerima te u Zagrebu.
Za uspješnu organizaciju i provedbu stručnog usavršavanja u OŠ Petrijanec u sklopu Erasmus + projekta „No Place For Hate“ koji je u potpunosti financiran iz odobrenih sredstava Europske unije te realizaciju programa kulturnog razgleda bile su zadužene ravnateljica škole Valerija Paljak i koordinatorica projekta Jasminka Belščak.

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju