preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Lidrano i Novigradsko proljeće

Novigradsko proljeće 2018

Laura Vukešin, Martina Šmic , Doroteja Bedenik i njihova mentorica Željka Rabuzin, vratile  se iz Državne škole „Novigradsko proljeće“ koja okuplja darovite učenike iz cijele Hrvatske na osnovu njihovih postignuća u jezično-umjetničkom području.

U Novigradu Istarskom boravile su od 7. do 14. travnja. Nakon selekcije, primljene su u scensku , radijsku i radionicu slikovnice, obzirom da njihova priznanja i svjedodžbe potvrđuju njihovu izvrsnost u tim područjima. Istakle su se svojom kreativnošću pa je Dorotejin scenski nastup u predstavi „Godišnja doba“, što je ujedno bila i tema ovogodišnje Škole stvaralaštva, zapažen na završnoj svečanosti, Laurina slikovnica „Priča o rastu“predstavljena je svim sudionicima i  izložena u Gradskom muzeju Novigrada, a Martina je uspješno odigrala ulogu glavne montažerke radijske radionice na kojoj se predstavila i svojom emisijom „Uragan“ za koju je dobila vrhunske ocjene voditelja radionice, hospitanata i učenika.

Učiteljica Rabuzin s radošću je pratila njihov rad i postignuća, njihove ideje i ostvaraje kojima se silno ponosi. I sama se ponovno usavršavala u radu s darovitom djecom i to ovaj put u lutkarskoj radionici.

Iz ove škole vratile su se spremne za nove izazove, predstave, priče, emisije kojima će zasigurno razveseliti sve učenike naše škole kojoj pripadaju i koju s ljubavlju predstavljaju diljem „Lijepe naše“.

 

 

 

Županova nagrada

         

U kategoriji literarnog stvaralaštva učenica Franka Klinec dobila je Županovu nagradu za svoj rad "Nastup", a Ena Kurečić i Klara Leskovar dobile su istu nagradu za svoje dramsko i novinarsko radijsko stvaralaštvo te su predložene za Državnu smotru s obje radijske emisije "Dva broja jedan" i "Carici".

 

 LiDraNovsko putovanje za pamćenje - veliki uspjeh naših učenika

 

   Učenici Ena Kurečić, Klara Leskovar, Valentina Balog, Luka Kereži, Franka Klinec, Antonio Kokot, Lucija Bogdan, Doroteja Bedenik i Edi Kelemenić, svi redom članovi Dramske i Radijske družine u našoj školi, nakon školske, općinske i županijske razine natjecanja, očekuju poziv na Državnu smotru LiDraNo u kategorijama literarnog, novinarskog, radijskog i dramskog stvaralaštva. Ujedno su postali i ponosni vlasnici čak dviju Županovih nagrada koje se dodjeljuju za izvrsnost u radu. Na to kreativno putovanje hrvatskim jezikom povela ih je njihova mentorica,učiteljica Željka Rabuzin.

Skupni scenski nastup "Putovanje"predložen je za Državni susret!

 

   Dali su tako najljepši doprinos godišnjem projektu škole „Papirnata priča“ ispisavši na papirima odlične tekstove, pjesme i priče, dijaloge , slike i prizore, na najljepšem jeziku na svijetu, hrvatskom.

   Kad su svom scenskom nastupu dodijelili naslov „Putovanje“, nisu ni slutili koliko će im rada i truda iziskivati, ali svako ulaganje, biva nagrađeno, nekad tijekom, a nekad na kraju puta, beskrajnim osjećajem zadovoljstva i sreće. Ljepota je u stvaranju i zajedništvu.

   Njihovo se putovanje nastavlja, radost je tim veća što su u tijeku Dani hrvatskoga jezika, neiscrpni motiv za nova stvaranja, nastupe i ljepotu izražavanja. Raduju se odlasku na Državnu smotru gdje će s ponosom promicati ime naše škole, Općine i Županije onako kako  oni znaju, sa znanjem i ljubavlju!

Luka Kereži i Valentina Balog predstavljali su nas u kategoriji pojedinačnog scenskog izraza u HNK Varaždin gdje se Valentina između 18 natjecatelja izborila da našu školu predstavi na Državnom LiDraNu, što je po prvi put da jedno romsko dijete govori tekst na hrvatskom jeziku i postigne takav uspjeh.

 

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju