preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petrijanec

Lidrano i Novigradsko proljeće

         

U kategoriji literarnog stvaralaštva učenica Franka Klinec dobila je Županovu nagradu za svoj rad "Nastup", a Ena Kurečić i Klara Leskovar dobile su istu nagradu za svoje dramsko i novinarsko radijsko stvaralaštvo te su predložene za Državnu smotru s obje radijske emisije "Dva broja jedan" i "Carici".

 

 LiDraNovsko putovanje za pamćenje - veliki uspjeh naših učenika

 

   Učenici Ena Kurečić, Klara Leskovar, Valentina Balog, Luka Kereži, Franka Klinec, Antonio Kokot, Lucija Bogdan, Doroteja Bedenik i Edi Kelemenić, svi redom članovi Dramske i Radijske družine u našoj školi, nakon školske, općinske i županijske razine natjecanja, očekuju poziv na Državnu smotru LiDraNo u kategorijama literarnog, novinarskog, radijskog i dramskog stvaralaštva. Ujedno su postali i ponosni vlasnici čak dviju Županovih nagrada koje se dodjeljuju za izvrsnost u radu. Na to kreativno putovanje hrvatskim jezikom povela ih je njihova mentorica,učiteljica Željka Rabuzin.

Skupni scenski nastup "Putovanje"predložen je za Državni susret!

 

   Dali su tako najljepši doprinos godišnjem projektu škole „Papirnata priča“ ispisavši na papirima odlične tekstove, pjesme i priče, dijaloge , slike i prizore, na najljepšem jeziku na svijetu, hrvatskom.

   Kad su svom scenskom nastupu dodijelili naslov „Putovanje“, nisu ni slutili koliko će im rada i truda iziskivati, ali svako ulaganje, biva nagrađeno, nekad tijekom, a nekad na kraju puta, beskrajnim osjećajem zadovoljstva i sreće. Ljepota je u stvaranju i zajedništvu.

   Njihovo se putovanje nastavlja, radost je tim veća što su u tijeku Dani hrvatskoga jezika, neiscrpni motiv za nova stvaranja, nastupe i ljepotu izražavanja. Raduju se odlasku na Državnu smotru gdje će s ponosom promicati ime naše škole, Općine i Županije onako kako  oni znaju, sa znanjem i ljubavlju!

Luka Kereži i Valentina Balog predstavljali su nas u kategoriji pojedinačnog scenskog izraza u HNK Varaždin gdje se Valentina između 18 natjecatelja izborila da našu školu predstavi na Državnom LiDraNu, što je po prvi put da jedno romsko dijete govori tekst na hrvatskom jeziku i postigne takav uspjeh.

 


Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 

Pogledajte TV SPOT!

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Arhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:

DUZS

Državna uprava za
zaštitu i spašavanje
pozivni broj 112

CMS za škole logo
Osnovna škola Petrijanec / Vladimira Nazora 42, HR-42206 Petrijanec / os-petrijanec.skole.hr / ured@os-petrijanec.skole.hr
preskoči na navigaciju