preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Razmjena učenika u Poljskoj

Učenici i učiteljice predstavljali Osnovnu školu Petrijanec u Poljskoj


Učenici Dorian Brežni, Dominik Cestar, Nika Mihin, Iva Oreški i Maja Oršoš su 30.9.2018. otputovali u Poljsku na drugu razmjenu učenika u sklopu ERASMUS + projekta "No Place for Hate" koji je u potpunosti financiran iz odobrenih sredstava Europske unije. 
U pratnji učenika bile su Jasminka Belščak, učiteljica savjetnica iz informatike i koordinatorica projekta te Martina Škrinjar, učiteljica hrvatskoga jezika.
Szkola Podstawowa nr 7 u Ostrowu Wielkopolskom bila je domaćin susreta, a u razmjeni učenika sudjelovali su i partneri iz Portugala, Rumunjske, Ujedinjenog Kraljevstva i Turske.
Na putu do Poljske, na aerodromu u Frankfurtu, učenike i učiteljice ugodno je iznenadio slučajan susret s izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije, gospodinom Zlatkom Dalićem s kojim su razgovarali o Erasmus + projektu u kojem sudjeluju te o sportu u OŠ Petrijanec.
U Poljskoj su učenici uspješno predstavili svoju školu i Republiku Hrvatsku. Na izložbi tradicionalnih jela ponudili su kolače koje su pripremili njihovi roditelji i hrvatske slatkiše, a u glazbenom programu otpjevali su brojalicu En, ten, tini i pjesmu Neka cijeli ovaj svijet. Učenici su se aktivno uključili u radionicu Scratch programiranja u poljskoj školi te u programerske i robotičke radionice u Medijateci. Dramatizirali su i tekst o drugačijem slonu Elmeru, a nakon nekoliko proba uspješno su glumili u predstavi pred zainteresiranim mještanima. U sinagogi su slušali predavanje o holokaustu te o židovskoj kulturi i povijesti. Najsimpatičniji dio posjeta školi u Poljskoj bilo je sudjelovanje na svečanoj zakletvi učenika prvih razreda. Osim zajedničkog učenja, razmjena učenika bila je i prilika za usporedbu školskih kurikula.
Povodom Svjetskog dana učitelja, domaćini su organizirali svečanu internacionalnu večeru na kojoj su sudjelovali svi partneri te sadašnji i umirovljeni djelatnici njihove škole.
Razmjena učenika bila je i prilika za razgledavanje dva prekrasna poljska grada, Wroclawa i Ostrowa Wielkopolskoga te njihovih prirodnih i kulturnih znamenitosti. Učenici i učiteljice su planinarili u Nacionalnom parku Gor Stolowich te posjetili rudnik zlata. U Wroclawu su razgledali staru gradsku jezgru, slijedili Put bajki braće Grimm, prošetali Japanskim vrtom i učili o vodi u muzeju Hydropolis, a s Nebeskog tornja bacili su panoramski pogled na cijeli grad. U Ostrowu Wielkopolskom posjetili su gradski muzej i vijećnicu u kojoj ih je pozdravio predstavnik Grada te im prezentirao probleme suživota mještana i nacionalnih manjina.
Posjet Poljskoj završio je svečanom podjelom certifikata, a obogaćeni novim znanjima, iskustvima i prijateljstvima učenici i učiteljice su doputovali u Hrvatsku 6.10.2018.

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju