preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Tečaj za sudionike projekta

U tjednu 22. – 26. listopada 2018. u našu je školu stigla skupina dvadeset troje učitelja iz pet europskih zemalja: Turske, Grčke, Rumunjske, Bugarske i Slovačke. Naime, OŠ Petrijanec, kao nositelj dvogodišnjeg ERASMUS + KA229 projekta pod nazivom „European School Post“ ili „Europska školska pošta“, ugostila je sudionike partnerskih zemalja na njihovu prvom putovanju u tom projektu.

 

U njemu sudjeluju ravnateljica škole Valerija Paljak, koordinatorica projekta Jasminka Belščak, zamjenica koordinatorice Ljiljana Mavrek te učitelji Marija Kramarić, Nevenka Krsnik, Željka Rabuzin, Damir Ježić, Aleksandra Damjanić, Kristina Špoljar-Petrović i dvadesetero učenika OŠ Petrijanec.


Ciljevi projekta su promicanje komunikacije među učenicima različitih nacionalnosti, kultura i religija, unaprjeđenje znanja o europskoj kulturnoj baštini i partnerskim zemljama, razvoj jezične, medijske, informatičke i informacijske pismenosti. Učenici putem različitih aktivnosti razvijaju tehnike timskog rada, kreativnost u radu, dijele ideje, koriste se znanjem stranog jezika u stvarnim situacijama te stječu vještine uporabe ICT aplikacija u izradi bloga i časopisa.

Pri dolasku u našu školu, Petrijanec, Varaždin i Hrvatsku, koju je većina stranih učitelja prvi put posjetila, pozdravili su ih svi sudionici projekta iz OŠ Petrijanec, ravnateljica Valerija Paljak i lutkice „humanetice-čovječice“, kojima su upravljale marljive i maštovite ručice članica školske Dramske družine (pod vodstvom Željke Rabuzin, učiteljice-mentorice). U prigodnom programu poželjele su im ugodan boravak u školi. Učitelji su se upoznali s načinom rada i nastavom posjetivši sate Hrvatskog jezika u predmetnoj te učenike u razrednoj nastavi. Susreli su se i s načelnikom Općine te razgledali mjesto u kojem škola djeluje.

Tijekom boravka 23 učitelja iz partnerskih zemalja i 9 učitelja iz OŠ Petrijanec aktivno je sudjelovalo u radionicama o web 2.0 alatima korištenim u školi i potrebnim za daljnju provedu projekta, za čije je provođenje odgovorna mentorica  bila Jasminka Belščak, mag. inf., učitelj savjetnik, ujedno i glavna koordinatorica projekta. 

Učiteljica engleskog jezika Ljiljana Mavrek održala je predavanje o školskoj mrežnoj stranici, školskim dokumentima, planovima i programima, e-Dnevniku i e-Matici, odnosno alatima za praćenje i vrednovanje učenika u nastavi.

Članovi Radijske družine iskoristili su jedinstvenu priliku prisutnosti stranih državljana u našoj školi snimvši višejezičnu radijsku emisiju, a novinari iz Novinarske grupe intervjuirali su ih o njihovim dojmovima o školi, učenicima, učiteljima i školstvu u Hrvatskoj.

Učitelji su posjetili novinski portal e-Varaždin i VTV, varaždinsku televizijsku kuću gdje su se pobliže upoznali s novinarskom profesijom i naučili što čini dobru vijest. Edukativni izlet završili su posjetom Županijskoj palači u kojoj ih je ugostio zamjenik župana, gospodin Tomislav Paljak.

Osim edukativnih radionica, sudionici projekta imali su se prilike upoznati i sa zavičajnim prirodnim ljepotama posjetivši grad Varaždin i njegove znamenitosti, Arboretum Opeku u Vinici, dvorac Trakošćan, uljaru Patrčević, Hidrocentralu, Zelendvor...

Posljednji dan boravka bio je rezerviran za svečanu podjelu diploma svim sudionicima projekta, a na travnjaku ispred škole posadilo se drvo kao simbol rasta u znanju i otkrivanju novih svjetova. Nakon što smo pojeli prigodnu tortu, nazdravili smo novim prijateljstvima i druženjima u nekim drugim školama, mjestima i državama, a drage nam goste prepune pozitivnih dojmova i novih znanja otpratili smo kućama uz Šimićeve stihove iz Opomene koje su im uručile školske humanete.

Pogledajte FOTOALBUM

 

 

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju