preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
O PROJEKTU

Osnovna škola Petrijanec krenula je u realizaciju drugog projekta  u trajanju od dvije godine. Erasmus + KA229 projekt pod nazivom European School Post  počeo se provoditi 1.rujna 2018. godine sa svrhom razmjene primjera dobre prakse.

Riječ je o projektu školskih partnerstava u sklopu Ključne aktivnosti 2 u području odgoja i općeg obrazovanja.

U projektu sudjeluju Osnovna škola Petrijanec iz Varaždinske županije, Sehit Mehmet Yilmaz Ilkokulu iz Turske, 5o Gymnasio Chanion iz Grčke,  Zakladna skola s materskou skolou Zeliarska 4,Kosice iz Slovačke, Scoala Gimnaziala "Iancului" iz Rumunjske i Osnovno uchilishte "Ivan Vazov" iz Bugarske.

Projekt se financira iz odobrenih sredstava Europske Unije. Ukupna vrijednost projekta je 197 193 eura, od čega je za Osnovnu školu Petrijanec namijenjeno 39 193 eura. Tijekom projekta održat će se više sastanaka partnera i događaja na kojima će se projekt prezentirati javnosti.

U projektu sudjeluju ravnateljica škole Valerija Paljak, koordinatorica projekta Jasminka Belščak, zamjenica koordinatorice Ljiljana Mavrek te učitelji Željka Rabuzin, Aleksandra Damjanić, Kristina Špoljar Petrović, Marija Kramarić, Nevenka Krsnik, Damir Ježić i naravno, učenici OŠ Petrijanec.

Ciljevi projekta su promicanje  komunikacije među učenicima različitih nacionalnosti, kultura i religija, unaprjeđenje znanja o europskoj kulturnoj baštini i partnerskim zemljama, razvoj jezične, medijske, informatičke i informacijske pismenosti, a u svrhu sprječavanja netolerancije i predrasuda.

Učenici sudjeluju u aktivnostima putem kojih će kroz usmenu i pisanu komunikaciju  s europskim vršnjacima steći veće samopouzdanje, razvijati tehnike timskog rada, kreativnost u radu, dijeliti ideje, uvježbati korištenje stranog jezika u stvarnim situacijama te stjecati vještine uporabe  uporabe ICT aplikacija u izradi bloga i časopisa te promicati duh  europskog zajedništva, a kroz vlastite sklonosti. Uz učenike, o ovim kvalitetama  osvješćujemo i roditelje te lokalnu zajednicu.

Učenici i učitelji će kroz mobilnosti upoznati i kulturu življenja i obrazovne sustave partnerskih zemalja kako bi mogli razmjenjivati primjere dobre prakse u radu te rasti i u profesionalnom smislu. Naša škola sudjeluje u  organizaciji  tečaja web 2.0 i drugih ICT alata koji pohađjui učitelji iz partnerskih škola.

 Aktivnosti i rezultati projekta bit će objavljeni u medijima, na mrežnim stranicama Projekta te na mrežnim stranicama OŠ Petrijanec.

 

 

 

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti


Projekti


Projekti


Projekti


Projekti

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


DUZS

Državna uprava za
zaštitu i spašavanje
pozivni broj 112

preskoči na navigaciju