preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Razmjena učenika u Slovačkoj

Na mobilnost u Slovačku u okviru projekta "European School Post" u trajanju od 5. - 8. listopada 2019. godine otputovali su veseli putnici Sara Drvar, Magdalena Mihin, Leo Nemec, Ana Leskovar, Matej Galeković i Lucija Hanić u pratnji ravnateljice Valerije Paljak, koordinatorice projekta Jasminke Belščak te učiteljica Ljiljane Mavrek, Nevenke Krsnik i Marije Kramarić. Učenici su marljivo pripremali zadatak predstavljanja naše škole i države kroz jedan od nacionalnih simbola. Priču o "licitarskom srcu" s njima su stvarale učiteljica Željka Rabuzin i Ljiljana Mavrek.

Na putu do Slovačke odmorili smo se u Budimpešti te nakon šetnje i razgleda glavnog grada Mađarske krenuli dalje prema Košicama gdje će naš domaćin biti Základná škola s materskou školou, Želiarska 4. Dočekala nas je priredba dobrodošlice, razgled škole, kreativne  i zabavne radionice te druženje s domaćinima i ostalim sudionicima projekta.

Sljedeći dan imali smo čast pratiti Maraton mira, godišnji međunarodni maraton na cestama koji se održava u Košicama od 1924. godine. To je najstariji maraton u Europi i treći najstariji maraton na svijetu. Maraton se uglavnom održava svake godine prve nedjelje u listopadu što se savršeno poklopilo s našom mobilnosti u Slovačkoj. Navečer smo ponovno uživali u spektaklu White night (Biela noc), godišnjoj manifestaciji koja slavi suvremenu umjetnost.

Na edukativnoj ekskurziji u regiju Spiš gdje su svi partneri predstavili kulturnu baštinu svoje zemlje, a koja je na UNESCO-voj listi. Naši su učenici predstavili licitarsko srce. Potom smo obišli Spiški dvorac, jedan od najvećih dvoraca u središnjoj Europi.

Posljednjeg dana mobilnosti upriličen je prijem kod gradonačelnika, održane su radionice u školi, a sve je zaokruženo oproštajnom večerom. Prekrasna iskustva, radost novog učenja i prijateljstva donosimo kući.

 

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju