preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Razmjena učenika u Rumunjskoj

U tjednu 3.-7. prosinca 2018. šestero učenika šestog i sedmog razreda zajedno s Jasminkom Belščak, učiteljicom inf. i koordinatoricom projekta, te učiteljicom hrv. jezika Aleksandrom Damjanić, uputilo se na mobilnost u glavni grad Rumunjske – Bukurešt u sklopu dvogodišnjeg Erasmus projekta „European School Post“.

Lorena Dobranić, Greta Rukelj, Lorena Panić, Karlo Ivek, Armina Čaušević i Stefani Crnčec u sklopu Erasmus projekta „Europska školska pošta“ istraživali su rumunjsku povijest, kulturu, običaje, sudjelovali u radionicama, dramskim igrama, aktivnostima u sklopu teme projekta i izmjenjivali iskustva s učenicima iz partnerskih zemalja: Rumunjske, Grčke, Bugarske, Turske i Slovačke.

Jedno od vrjednijih iskustava bilo im je boraviti u obiteljima domaćina zajedno s vršnjacima iz projekta svih zemalja, upoznati ih i sklopiti prijateljstva, usavršavati komunikacijske vještine, razvijati znanje stranog jezika i razmjenjivati školska iskustva. Učitelji su prisustvovali nastavnom procesu u školi, raspravljali su o sličnostima i razlikama školskih sustava.

U gradu Costesti učenici su oblikovali tradicionalne glinene lončiće, pomagali Djedu Mrazu oslikati poklone, kušali ovčje proizvode i posjetili najstariji sakralni objekt Argesului Monasteri. U njemu su grobnice prvih rumunjskih kraljeva i čuvaju se najstariji pisani povijesni zapisi koje je bilježila kraljica Elizabeta, supruga 1. rumunjskog kralja Karla. Posjetili su najljepše i najpoznatije dvorce u Rumunjskoj u kojima su, između ostalog, razgledali povijesnu građu i spise. Glavna rezidencija kraljevske obitelji bio je prekrasni dvorac Peles, a dvorac Bran poznat je po zloglasnom vladaru Vladu Tepešu - Drakuli.

Učenici su sudjelovali u radionici kićenja božićnog drvca ukrasima koje su sami izradili tijekom boravka u Rumunjskoj. Izradili su godišnji kalendar sa svim važnim datumima koje obilježavaju Hrvati i partneri iz projekta, posebno istaknuvši dane povezane s medijima i zaštitom podataka. Pisali su izvještaj o prekrasnim mjestima koje su obišli, a njihovi će doživljaji biti objedinjeni u prvim projektnim novinama.

Ovo vrijedno iskustvo putovanja i sudjelovanja u Erasmus projektu, zahvaljujući financijskoj potpori Europske unije, i učiteljima i učenicima zasigurno će ostati u lijepom sjećanju, a  znanja i iskustva omogućila su im otkrivanje novih svjetova, međuvršnjačku i internacionalnu suradnju.

Aleksandra Damjanić

Galerija fotografija

 

 

Virtualna učionica

Dragi učenici, gradivo se nalazi u Teams razrednim grupama.

U nastavku su linkovi do virtualnih učionica i razrednih grupa:

5.a                         5.b

5.c                         

6.a                         6.b

6.c                         6.d

7.a                         7.b

7.c                         

8.a                         8.b

8.c


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju