preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petrijanec

PŠ Nova Ves

 

Obilježen Majčin dan u PŠ Nova Ves

 

I ove godine učenici PŠ Nova Ves obradovali su sve majke u Novoj Vesi pjesmom, plesom, kazivanjem stihova i cvjetovima od papira. 

 

 

Crveni dan - Dan otvorenih vrata PŠ Nova Ves

 

Učenici PŠ Nova Ves su 4. svibnja 2018. godine imali Dan otvorenih vrata škole. Nazvali su ga Crveni dan jer je posvećen svetom  Florijanu, zaštitniku vatrogasaca. 

Radili su u radionicama i posjetili  DVD Nova Ves.

 

 

Obilježen dan jabuka

 

I ove školske godine učenici PŠ Nova Ves obilježili su Dan jabuka.

Svatko je donio nekoliko jabuka. Dio su izdvojili za humanitarne svrhe, a s ostatkom su se zasladili.

 

 

Učenici 2.c u školskoj knjižnici

U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige učenici 2.c razreda posjetili su školsku knjižnicu u OŠ Petrijanec. Knjižničarka Irina Kovačić upoznala ih je s knjigama poznatog bajkopisca H. C. Andersena. Putem prezentacije pročitala im je bajku Palčica. Nakon analize učenici su nacrtali najljepši dio.

 

 

 

Dan kravata u Zelendvoru

U srijedu 18. listopada 2017. učenici PŠ Nova Ves  bili su na terenskoj nastavi u Zelendvoru.

Obilježili su Svjetski dan pješačenja pa su pješke išli od škole do zelendvorske šume, prošli poučnu stazu i vratili se pješke natrag do svojih kuća. Svi su imali kravate i na taj način sudjelovali i u obilježavanju Dana kravata. Uočili su promjene u prirodi, biljnom i životinjskom svijetu te radu ljudi.  Bilo je vremena i za igru u prirodi.

 

 

 

Dani kruha u PŠ Nova Ves

Učenici su donijeli dogovorene stvari za obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje: pregače, kape i valjke za tijesto.

Uz pomoć kuharice ubrzo su se već pekli klipići, pletenice i ostale maštovite kreacije od tijesta. Školom se širrio miris svježeg kruha, kojeg su učenici i blagovali.

 

Još jedan uspjeh učenica PŠ Nova Ves

 

Na 48. po redu tradicionalnoj manifestaciji “Dani kajkavske riječi" u Zlataru učenice Paula Novoselec i Leona Marie-Braniša postigle su zapažen uspjeh.

Među nagrađenima bile su učenice 3.c razreda Paula Novoselec i 4.c razreda Leona Marie-Braniša za svoje likovne radove. Paula Novoselec nagrađena je i posebnom nagradom koju joj je uručila poznata dječja spisateljica Željka Horvat-Vukelja.

 

 

Dan Sunca u PŠ Nova Ves

U srijedu 3. svibnja 2017. učenici PŠ Nova Ves obilježili su Dan Sunca. Putem radionica spoznali su zašto je Sunce potrebno svim živim bićima. O Suncu su pjevali, izrađivali plakate, slikali i tjelovježbom mu poslali pozdrav. U radionicama su sudjelovali i roditelji. 

 

21. Županijska smotra učeničkih zadruga

 

U subotu 6. svibnja 2017. ispred županijske palače u Varaždinu održana je 21. Županijska smotra učeničkih zadruga. Naša škola se na smotri predstavila sa sekcijom Oslikavanje stakla i Vjrijedne ruke. Zadrugarke su uložile trud u prezentaciju svojih proizvoda te pokazale da dječje stvaralaštvo nema nikakvih prepreka. 

Uskrs u 1. c

 

Učenici i roditelji 1. c razreda marljivo su izrađivali uskrsne dekoracije te njima ukrasili učionicu.

 

 

Uskrsna radionica

 

Učenici kombiniranog razrednog odjela 3.c i 4. d zajedno s roditeljima održali su Uskrsnu radionicu. U opuštenij atmosferi bojali su jaja i uređivali učionicu.

 

Pravilno pranje zuba

 

Učenici 1.c i 2.c razreda posjetio je dr. Ninoslav Gold te ih podučio kako pravilno prati zube.

Učenici su poslije užine pravilno i marljivo oprali zube, četkajući ih marljivo tri minute.

 


Kalendar
« Rujan 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 

Pogledajte TV SPOT!

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Arhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:

DUZS

Državna uprava za
zaštitu i spašavanje
pozivni broj 112

CMS za škole logo
Osnovna škola Petrijanec / Vladimira Nazora 42, HR-42206 Petrijanec / os-petrijanec.skole.hr / ured@os-petrijanec.skole.hr
preskoči na navigaciju