preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
PŠ Nova Ves

Hrvatski olimpijski dan

10. rujna 2021. učenici PŠ Nova Ves Petrijanečka obilježili su Hrvatski olimpijski dan na satu TZK.

 

Dan planeta Zemlje

Za vrijeme online nastave učenici 3.c razrednog odjela izrađivali su likovne radove od materijala kojeg su imali kod kuće. Tako su radili kućice za lutke, životinje od kutija za jaja te prigodne plakate vezane uz Dan planeta Zemlje.

Koliko nas ima?

Učenici 3.c razrednog odjela proveli su istraživanje projektom - Koliko nas ima.

Trebali su istražiti koliki je ukupan broj učenika u našoj školi (matična i dvije područne škole). Podatke je trebalo prikazati u tablicama i stupčastim dijagramima. Na kraju su trebali svoje istraživanje usporediti s podacima kod pedagoginje Ivanke Hukić. Ustanovili su da su podaci skoro identični  - odstupanje je samo 2 učenika. Pedagoginja je pohvalila istraživački rad učenika i rekla da su uspješno izvršili zadatak.

Završetak energetske obnove zgrade PŠ Nova Ves Petrijanečka

Zgrada PŠ Nova Ves Petrijanečka po završetku energetske obnove moderna je, energetski učinkovita, ekološki prihvatljiva, povećana je toplinska zaštita, uvedena je fotonaponska elektrana te dizalice topline... I to je samo mali dio odrađenog u ovom dijelu obnove kako bi boravak naših učenika i rad naših djelatnika bio što ugodniji.

O higijeni usne šupljine i zubi učenici 1. c razreda učili su slušajući predavanje medicinske sestre Sanje Vinceković.

Učenici se marljivo brinu o sobnom bilju.

Brigom o božićnoj pšenici učenici iščekuju blagdane

 

"MALI PRSLAFSKI PUŠLEK"

Mali su folkloraši 27. listopada 2019. sudjelovali na 5. Susretu dječjeg folklornog stvaralaštva u Pribislavcu gdje su prikazali dječje pjesme i plesove Posavine. Istaknula se Jana Šipek koja je vrlo lijepo otpjevala solo dionicu. Plesači su nagrađeni velikim pljeskom publike.

JESENSKA PETRIJANEČKA VEČER

Mali folkloraši iz PŠ Nova Ves u pratnji učiteljice Sanje Rojc sudjelovali su na manifestaciji "Jesenska petrijanečka večer" 12. listopada 2019. Tom su prigodom otplesali dječje pjesme i plesove Posavine uz pratnju Tamburaške sekcije KUD-a Petrijanec.

 

UČENICI PŠ NOVA VES PRIGODNOM RADIONICOM “KULTURNO I POVIJESNO BLAGO HRVATA“ OBILJEŽILI SU DAN KRAVATE.

NA RADIONICI “JABUKA - KRALJICA VOĆA“ OBILJEŽILI SMO DAN JABUKA U NAŠOJ ŠKOLI.

Učenici 1.c razreda posjetili su knjižnicu OŠ Petrijanec.
Knjižničarka Irina Kovačić upoznala ih je sa sadržajem i djelatnošću knjižnice.

1.c u jesenskim radostima

Svjetski dan zaštite životinja

Međunarodni dan tablice množenja

Marljivi članovi Ekološke grupe redovito se brinu o okolišu škole te zajedno s ostalim učenicima skupljaju čepove.

 

Obilježili smo Olimpijski dan 10. rujna 2019.

Dana 9. 5. 2019. učenici PŠ Nova Ves prigodnim su programom obilježili Majčin dan. Tako su se zahvalili majkama za sve dobro što čine za njih. Pritom naravno nisu zaboravili ni bake, a ni očeve.

 

U Varaždinskim Toplicama 14. travnja 2019. održana je Županijska smotra dječjeg folklora na kojoj je nastupilo 15 KUD-ova. Mali folkloraši PŠ Nova Ves nastupili su kao članovi KUD-a Općine Petrijanec i nagrađeni su velikim pljeskom. Bodrila ih je njihova voditeljica učiteljica Sanja Rojc, a plesali su uz pratnju  Tamburaške sekcije KUD-a Općine Petrijanec pod vodstvom Franje Plantaka.

Učenici PŠ Nova Ves marljivo se brinu o okolišu škole te skupljaju stari papir, čepove i stare baterije. Time pobuđuju svijest o važnosti recikliranja za ljepši planet Zemlju.

 

Prilikom nadolazećih blagdana učenici i roditelji 2.c razreda ,održali su uskrsnu radionicu te uz veselu i ugodnu atmosferu pokazali svoju kreativnost u izradi i bojanju pisanica.

 

Učenici PŠ Nova Ves posjetili su Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Moravec. Upoznali su se s poslovima oko hranjenja i uzgoja koza te završnog proizvoda od tih umiljatih i korisnih životinja. Degustirali su sireve, kefir i jogurt  te slušali koliko su kozji proizvodi korisni za zdravlje čovjeka.

"U susret proljeću"

U Cestici je 31.3.2019. održana Dječja smotra folklora na kojoj su sudjelovali mali folkloraši iz PŠ Nova Ves te otplesali koreografiju Hrvatskog zagorja. Male plesače pratila je Tamburaška sekcija KUD-a Općine Petrijanec pod vodstvom Franje Plantaka.

 

Plavi dan (Dan voda)

Učenici su 22. 3. 2019. obilježili Dan voda projektnom nastavom, a kroz zanimljive radionice iz Prirode, Hrvatskog jezika, Tjelesne kulture i Likovne kulture vodile su ih učiteljice Sanja Lukaček, Renata Jurjak,Sanja Rojci Verica Telebar,uz budno oko ravnateljice Valerije Paljak.

Učenici PŠ Nova Ves su plesom, pjesmom te glasnom vikom u fašničkoj povorci  selom veselo tjerali zimu.

Učenici PŠ Nova Ves obilježili su Dan ružičastih majica pod sloganom

„Zajedno za bolji svijet“.

 

DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR

UČENICI TREĆEG I ČETVRTOG RAZREDA PODRUČNE ŠKOLE NOVA VES OBILJEŽILI SU“ DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR“ POSJETOM SPOMENIKU POGINULIM BRANITELJIMA U DOMOVINSKOM RATU. POMOLILI SU SE I ZAPALILI SVIJEĆE.

 

 

 

Obilježen Majčin dan u PŠ Nova Ves

 

I ove godine učenici PŠ Nova Ves obradovali su sve majke u Novoj Vesi pjesmom, plesom, kazivanjem stihova i cvjetovima od papira. 

 

 

Crveni dan - Dan otvorenih vrata PŠ Nova Ves

 

Učenici PŠ Nova Ves su 4. svibnja 2018. godine imali Dan otvorenih vrata škole. Nazvali su ga Crveni dan jer je posvećen svetom  Florijanu, zaštitniku vatrogasaca. 

Radili su u radionicama i posjetili  DVD Nova Ves.

 

 

Obilježen dan jabuka

 

I ove školske godine učenici PŠ Nova Ves obilježili su Dan jabuka.

Svatko je donio nekoliko jabuka. Dio su izdvojili za humanitarne svrhe, a s ostatkom su se zasladili.

 

 

Učenici 2.c u školskoj knjižnici

U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige učenici 2.c razreda posjetili su školsku knjižnicu u OŠ Petrijanec. Knjižničarka Irina Kovačić upoznala ih je s knjigama poznatog bajkopisca H. C. Andersena. Putem prezentacije pročitala im je bajku Palčica. Nakon analize učenici su nacrtali najljepši dio.

 

 

 

Dan kravata u Zelendvoru

U srijedu 18. listopada 2017. učenici PŠ Nova Ves  bili su na terenskoj nastavi u Zelendvoru.

Obilježili su Svjetski dan pješačenja pa su pješke išli od škole do zelendvorske šume, prošli poučnu stazu i vratili se pješke natrag do svojih kuća. Svi su imali kravate i na taj način sudjelovali i u obilježavanju Dana kravata. Uočili su promjene u prirodi, biljnom i životinjskom svijetu te radu ljudi.  Bilo je vremena i za igru u prirodi.

 

 

 

Dani kruha u PŠ Nova Ves

Učenici su donijeli dogovorene stvari za obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje: pregače, kape i valjke za tijesto.

Uz pomoć kuharice ubrzo su se već pekli klipići, pletenice i ostale maštovite kreacije od tijesta. Školom se širrio miris svježeg kruha, kojeg su učenici i blagovali.

 

Još jedan uspjeh učenica PŠ Nova Ves

 

Na 48. po redu tradicionalnoj manifestaciji “Dani kajkavske riječi" u Zlataru učenice Paula Novoselec i Leona Marie-Braniša postigle su zapažen uspjeh.

Među nagrađenima bile su učenice 3.c razreda Paula Novoselec i 4.c razreda Leona Marie-Braniša za svoje likovne radove. Paula Novoselec nagrađena je i posebnom nagradom koju joj je uručila poznata dječja spisateljica Željka Horvat-Vukelja.

 

 

Dan Sunca u PŠ Nova Ves

U srijedu 3. svibnja 2017. učenici PŠ Nova Ves obilježili su Dan Sunca. Putem radionica spoznali su zašto je Sunce potrebno svim živim bićima. O Suncu su pjevali, izrađivali plakate, slikali i tjelovježbom mu poslali pozdrav. U radionicama su sudjelovali i roditelji. 

 

21. Županijska smotra učeničkih zadruga

 

U subotu 6. svibnja 2017. ispred županijske palače u Varaždinu održana je 21. Županijska smotra učeničkih zadruga. Naša škola se na smotri predstavila sa sekcijom Oslikavanje stakla i Vjrijedne ruke. Zadrugarke su uložile trud u prezentaciju svojih proizvoda te pokazale da dječje stvaralaštvo nema nikakvih prepreka. 

Uskrs u 1. c

 

Učenici i roditelji 1. c razreda marljivo su izrađivali uskrsne dekoracije te njima ukrasili učionicu.

 

 

Uskrsna radionica

 

Učenici kombiniranog razrednog odjela 3.c i 4. d zajedno s roditeljima održali su Uskrsnu radionicu. U opuštenij atmosferi bojali su jaja i uređivali učionicu.

 

Pravilno pranje zuba

 

Učenici 1.c i 2.c razreda posjetio je dr. Ninoslav Gold te ih podučio kako pravilno prati zube.

Učenici su poslije užine pravilno i marljivo oprali zube, četkajući ih marljivo tri minute.

 

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju