preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Dnevni tisak

Stručni časopisi
 • Bug
 • Enter
 • Drvo znanja
 • National Geographic
 • PC Chip
 • Pogled kroz prozor
 • Vidi

Važne adrese

Vijesti

OŠ Petrijanec nositelj još jednog europskog projekta

Osnovna škola Petrijanec krenula je u realizaciju drugog projekta  u trajanju od dvije godine. Erasmus + KA229 projekt pod nazivom European School Post počinje se provoditi 1.rujna 2018. godine sa svrhom razmjene primjera dobre prakse.

 


 

Riječ je o projektu školskih partnerstava u sklopu Ključne aktivnosti 2 u području odgoja i općeg obrazovanja.U projektu sudjeluju Osnovna škola Petrijanec iz Varaždinske županije, Sehit Mehmet Yilmaz Ilkokulu iz Turske, 5o Gymnasio Chanion iz Grčke, Zakladna skola s materskou skolou Zeliarska 4,Kosice iz Slovačke, Scoala Gimnaziala "Iancului" iz Rumunjske i Osnovno uchilishte "Ivan Vazov" iz Bugarske.

 

Projekt se financira iz odobrenih sredstava Europske Unije. Ukupna vrijednost projekta je 197.193 eura, od čega je za Osnovnu školu Petrijanec namijenjeno 39.193 eura. Tijekom projekta održat će se više sastanaka partnera i događaja na kojima će se projekt prezentirati javnosti.

U projektu će sudjelovati ravnateljica škole Valerija Paljak, koordinatorica projekta Jasminka Belščak, zamjenica koordinatorice Ljiljana Mavrek te učitelji Marija Kramarić, Nevenka Krsnik, Željka Rabuzin, Damir Ježić,Aleksandra Damjanić, Kristina Špoljar Petrović i naravno, učenici OŠ Petrijanec.

Ciljevi projekta su promicanje  komunikacije među učenicima različitih nacionalnosti, kultura i religija, unaprjeđenje znanja o europskoj kulturnoj baštini i partnerskim zemljama, a u svrhu razvoja jezične, medijske i informatičke pismenosti.

Učenici će sudjelovati u aktivnostima putem kojih će kroz komunikaciju s europskim vršnjacima steći veće samopouzdanje, razvijati tehnike timskog rada, kreativnost u radu, dijeliti ideje, uvježbati korištenje stranog jezika u stvarnim situacijama te stjecati vještine uporabe  uporabe ICT aplikacija u izradi bloga i časopisa te promicati duh  europskog zajedništva, a kroz vlastite sklonosti. Uz učenike, o ovim kvalitetama  osvješćujemo i roditelje te lokalnu zajednicu.

Učenici i učitelji će kroz mobilnosti upoznati i kulturu življenja i obrazovne sustave partnerskih zemalja kako bi mogli razmjenjivati primjere dobre prakse u radu te rasti i u profesionalnom smislu. Naša škola će  organizirati i tečaj web 2.0 i drugih ICT alata koji će pohađati učitelji iz partnerskih škola.

 Aktivnosti i rezultati projekta bit će objavljeni u medijima, na mrežnim stranicama Projekta te na mrežnim stranicama OŠ Petrijanec.

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Valerija Paljak   datum: 4. 10. 2018.

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti


Projekti


Projekti


Projekti


Projekti

Pogledajte TV SPOT!


Tražilica

Arhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


DUZS

Državna uprava za
zaštitu i spašavanje
pozivni broj 112

preskoči na navigaciju