preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Dnevni tisak

Stručni časopisi
 • Bug
 • Enter
 • Drvo znanja
 • National Geographic
 • PC Chip
 • Pogled kroz prozor
 • Vidi

Važne adrese

Vijesti

Predstavnici naše škole u Ujedinjenom Kraljevstvu

U razdoblju od 16.4.2018. do 20.4.2018. učenici Ivica Horvat, Lovro Koprek, Anja Kos, Iva Peharda te učiteljice Jasminka Belščak, koordinatorica projekta i Ivana Zdelar sudjelovali su na prvoj kratkoj razmjeni učenika u sklopu ERASMUS + projekta "No Place for Hate" u Ujedinjenom Kraljevstvu. Projekt je u potpunosti financiran iz odobrenih sredstava Europske unije. U razmjeni učenika sudjelovali su i partneri iz Rumunjske, Portugala, Turske i Poljske, a domaćini su bili članovi tima škole Alec Hunter Academy,  Braintree.  


Učenici su uspješno predstavili našu državu i školu te su marljivo sudjelovali na nastavi tijekom koje su upoznali organizaciju odgojno - obrazovnog procesa škole domaćina. Zaključili su kako se naše škole razlikuju po opremljenosti, obvezi nošenja uniformi i načinima provjere znanja, ali i da postoje velike sličnosti u podjeli nastavnih predmeta na obavezne i izborne. Naši su učenici potaknuli svoje prijatelje iz drugih škola i na ples te su zajedno zaplesali tradicionalni petrijanečki ples „Šrotež“.

Susret u Ujedinjenom Kraljevstvu bio je prilika za upoznavanje jezika i običaja te zemlje, kao i za razgledavanje. Domaćini su članove timova proveli centrom grada Braintree i centrom Londona gdje su vidjeli neke od najpoznatijih znamenitosti: Tower of London, London Bridge, London Eye, Big Ben, House of Parlament i katedralu Westminister, a prošetali su i obalom rijeke Temze. Nakon razgleda dvorca Framlingham, u kojem je obitavala dinastija Tudor, učenici su se poigrali na obali Sjevernoga mora u gradu Aldeburgh. Svoju su budućnost mogli zamisliti na Sveučilištu u Cambridgeu gdje su se provozali rijekom Cam.   

Svi sudionici razmjene učenika podijelili su znanja, iskustva i ideje, a bogatiji su i za nova prijateljstva. Razmjena učenika završila je svečanom podjelom certifikata i pozivom partnera na dolazak u Hrvatsku te sudjelovanje na treningu učitelja koji će se održati u Osnovnoj školi Petrijanec od 4.6.2018. do 8.6.2018.

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Valerija Paljak   datum: 2. 5. 2018.

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti


Projekti


Projekti


Projekti


Projekti

Pogledajte TV SPOT!


Tražilica

Arhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


DUZS

Državna uprava za
zaštitu i spašavanje
pozivni broj 112

preskoči na navigaciju