preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Dnevni tisak

Stručni časopisi
 • Bug
 • Enter
 • Drvo znanja
 • National Geographic
 • PC Chip
 • Pogled kroz prozor
 • Vidi

Važne adrese

Vijesti

Održan 5. PAFF - Petrijanec Amateur Film Festival

Proteklog je vikenda u OŠ Petrijanec održan  5. PAFF, Petrijanec Amateur Film Festival. Festival je još prije 5 godina osmislila i pokrenula učiteljica njemačkog jezika Valerija Paljak, a sve u cilju promicanja njemačkog jezika i kulture, pa su svi filmovi prikazivani na festivalu snimljeni na njemačkom jeziku.


U petak 27. listopada,  u OŠ Petrijanec festival su otvorili učenici njemačke grupe „Felix“, a nakon svečanog otvorenja u školi su se održavale radionice za učitelje,gdje su učitelji mogli produbiti znanje o filmskim programima na radionicama koje je vodila učiteljica Jasminka Belščak, učenici su  pak razgledali izložbu starih plakata hrvatskih filmova i uživali u besplatnoj projekciji filma „Tajna starog tavana“ u kinu Gaj u sklopu Svjetskog dana audiovizualne baštine.

Drugi dan festivala, u subotu 28.listopada, nakon radionica za učenike koje je vodio mladi, domaći robotičar Valentino Jovan, učenici su posjetili 1.školsku televiziju na Elektrostrojarskoj školi i upoznali se s njezinim radom. Učenici su tom prigodom naučili ponešto o snimanju, režiji i montaži na televiziji, na čemu zahvaljujemo profesoru Tiboru Bühnu.

Na festival se ove godine prijavilo ukupno 11 škola iz Varaždinske županije i tri škole iz grada Zagreba. To su uz domaćine OŠ Petrijanec, OŠ Cestica, OŠ Vidovec, OŠ Beletinec, 4.OŠ Varaždin, 6.OŠ Varaždin, OŠ Sračinec, OŠ Sveti Ilija, OŠ Žitnjak, OŠ Malešnica, OŠ Kajzerica. 

Projekcije filmova koje su snimali tijekom prošle školske godine bile su prikazane u kinu Gaj. Učenici su sa svojim mentorima pripremili 11 filmova,  a filmovi su svake godine sve bolji te se već sada veselimo idućem izdanju PAFF - a.

Zahvaljujemo našim vjernim pokroviteljima Općini Petrijanec, EKULT –u te Pučkom otvorenom učilištu.




Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Damir Ivančić   datum: 31. 10. 2017.

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti


Projekti


Projekti


Projekti


Projekti

Pogledajte TV SPOT!


Tražilica

Arhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


DUZS

Državna uprava za
zaštitu i spašavanje
pozivni broj 112





preskoči na navigaciju