preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Dnevni tisak

Stručni časopisi
 • Bug
 • Enter
 • Drvo znanja
 • National Geographic
 • PC Chip
 • Pogled kroz prozor
 • Vidi

Važne adrese

Vijesti

VELIKI USPJEH NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ FIZIKE

Državno natjecanje iz fizike održano je 19. i 20. studenog 2020. godine. Na najvišu razinu natjecanja plasiralo se 56 najboljih mladih fizičara iz cijele Hrvatske, od ukupno njih 1700, koliko ih je bilo prijavljeno na školsko natjecanje. 

Učenica Lorena Dobranić osvojila je 1. nagradu (ukupno 2. mjesto) dok je učenica Ema Kokot osvojila 3. nagradu, pod vodstvom mentora Miroslava Žemlića.

 


Na natjecanje iz fizike u školskoj godini 2019./2020. prijavilo se više učenica OŠ Petrijanec - Lorena Dobranić , Nika Mihin, Greta Rukelj i Paula Habulan, učenice 8. razreda, te Ema Kokot koja se, iako učenica 7. razreda, htjela okušati u natjecanju sa starijim učenicima te pokazati svoje znanje.

 Ema Kokot

Sve učenice bile su polaznice Centra izvrsnosti za fiziku Varaždinske županije te su s mentorom svake subote prijepodne, kao i u školi na dodatnim satovima fizike, marljivo vježbale i pripremale se za natjecanje. Valja napomenuti da su učenice Greta Rukelj , Nika Mihin i Lorena Dobranić bile polaznice CIF-a i u 7. razredu, što znači da su pripreme za ovogodišnje natjecanje zapravo bile jako duge.

 mentor Miroslav Žemlić

Na školskom natjecanju sve su se učenice bez problema plasirale na županijsku razinu natjecanja i to s izvrsnim rezultatima. Županijsko natjecanje, predviđeno za 16. ožujak 2020. godine., otkazano je 3 dana prije održavanja proglašenjem „lockdown-a“ i epidemije korona virusa za cijelu zemlju.

No, poboljšanjem epidemiološke situacije, Agencija za odgoj i obrazovanje najavila je naknadno održavanje otkazanih natjecanja, u jesen 2020. godine. Učenice su tu vijest dočekale s oduševljenjem te su započele nove pripreme koje su zbog epidemioloških mjera i preporuka za škole bile otežane te su se jednim dijelom održavale uživo, a većinom putem platforme Zoom.

 Lorena Dobranić

Neke učenice su zbog obaveza u novim (srednjim) školama koje su u međuvremenu upisale odustale od natjecanja, no, Lorena Dobranić, Nika Mihin i Ema Kokot nastavile su marljivo vježbati i pripremati se te su 28. rujna 2020. godine na županijskom natjecanju postigle odlične rezultate (Lorena 1. mjesto , Nika 2. mjesto , Ema 7. mjesto).

  Nika Mihin

Pripreme za državno natjecanje odvijale su se u nemogućim uvjetima, što zbog obaveza u školama, nemogućnosti usklađenja rasporeda ali i zbog sve lošije epidemiološke situacije. Sam plasman na Državno natjecanje iz fizike ogroman je uspjeh za koji je bio potreban danonoćan rad i trud, ali sve se na kraju isplatilo.

Rijetko se mogu naći osnovne škole koje imaju tri predstavnika na državnom natjecanju iz fizike!

Čestitke našim mladim fizičarkama koje su dokazale da se i u nemogućim uvjetima mogu postići iznimni rezultati!Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nikolina Hader   datum: 4. 12. 2020.

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


Tražilica

Arhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju