preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Dnevni tisak

Stručni časopisi
 • Bug
 • Enter
 • Drvo znanja
 • National Geographic
 • PC Chip
 • Pogled kroz prozor
 • Vidi

Važne adrese

Vijesti

ERASMUS + MOBILNOST U TURSKOJ

Erasmus + European School Post

Usprkos pandemiji koja nas je malo usporila, nastavljamo sve započete projektne aktivnosti, a jedna od njih je mobilnost u Turskoj  koja je trajala od 28. lipnja do 2. srpnja 2021. godine u koju je uključena naša ravnateljica Valerija Paljak, tim koji čine učiteljice Tajana Nestić, Kristina Špoljar Petrović i Željka Rabuzin te školski defektolog Damir Ježić jer njihova zajednička aktivnost u našoj školi doprinosi razvoju projekata koje uspješno ostvaruju s učenicima i ostalim članovima projektnih timova. U virtualnu mobilnost bile su uključene učiteljice Ljiljana Mavrek, Ivana Zdelar, školska knjižničarka Nikolina Hader te koordinatorica projekta Jasminka Belščak.


Dan 1 - ERASMUS + EUROPEAN SCHOOL POST

Nakon tople dobrodošlice učenika i učitelja osnovne škole domaćina, pogledali smo turski nacionalni ples te video prezentaciju kojom su predstavljene sve aktivnosti provedene u okviru projekta od strane svih zemalja sudionica. Upoznati smo sa školskim prostorom, kao i s osnovnim osobitostima školovanja u Turskoj te posebnostima ove škole. Započela je edukacija kreativnog pisanja koju vodi poznata i nagrađivana turska spisateljica i trenerica Lüset Kohen Fins, a koja je usmjerena poučavanju pisanja koje oslobađa dječju maštu i ima terapeutsku ulogu u odgoju i obrazovanju. Nakon radionice, upriličena je večera dobrodošlice uz Bospor kako bismo osjetili dašak Istanbula na azijskoj strani grada te proširili kulturološke i vjerske obzore bez da pritom zaboravimo na zemlju iz koje dolazimo i njene nacionalne simbole.

Dan 2 - ERASMUS + EUROPEAN SCHOOL POST

Drugi dan u istanbulskoj osnovnoj školi Semit Mehmet Yilmaz Ilkokulu za naše je učitelje prošao u vrlo dinamičnoj i pozitivnoj atmosferi. Svu su energiju usmjerili kreativnom pisanju zajedničke priče, a potom je uslijedila motivacija i smjernice za pisanje priča za djecu koje su vrlo važne želimo li u učenika razvijati kompetencije čitanja, slušanja, pisanja i govorenja, neophodne u svakodnevnoj komunikaciji, ali i empatiju te prihvaćanje različitosti. Uslijedio je prelazak na europsku stranu Istanbula gdje smo posjetili znamenite građevine različitih religija koje svjedoče o burnoj povijesti ovoga milijunskoga grada i multikulturalnosti koja je prisutna još i danas.

Dan 3 - ERASMUS + EUROPEAN SCHOOL POST

Danas smo darivali domaćine, a naša ravnateljica Valerija Paljak je uz prigodne poklone za djecu, glavnoj koordinatorici naših turskih domaćina, prenijela pozdrave učenika i učitelja iz OŠ Petrijanec. Naš je tim dao značajan doprinos pri sadnji Erasmus stabla koje od danas krasi dvorište škole Semit Mehmet Yilmaz Ilkokulu na zadovoljstvo svih zemalja sudionica projekta. U popodnevnim satima posjetili smo znamenite građevine, Aja Sofiju, palaču Topkapi Saraj i mnoga druga mjesta koja Istanbul čine svjetskim velegradom. Naš je dan završio na Grand Bazaaru u potrazi za onim što nismo ni znali da nam treba, i naravno za suvenirima koji će nas podsjećati na mobilnosti u Turskoj.

Dan 4 - ERASMUS + EUROPEAN SCHOOL POST

Vrijeme prebrzo teče, kao što je i brod kroz Bosporski tjesnac panoramsku vožnju prebrzo završio, pa smo tako u jednom danu bili tako blizu Crnom i Mramornom moru, tako blizu i Europi i Aziji, i ta čudesna blizina obilježila je današnji dan. Radni dio dana započeo je vrlo ozbiljno, ravnateljica Valerija Paljak je u društvu drugih koordinatora i predstavnika ESP projekta primljena u ured Ministarstva odgoja i obrazovanja grada Istanbula, i to u odjel koji je odgovoran za tiskanje svih školskih publikacija te potpomaže izdavanje svih školskih tiskovina. U društvu učitelja domaćina sudionici projekta upoznali su oblast u kojoj trenutno borave, nakon toga, naše je učitelje primio gradonačelnik/guverner gradske oblasti Üsküdar koji im je uputio prigodne pozdrave.

Dan 5 - ERASMUS + EUROPEAN SCHOOL POST

Završni dio edukacija u okviru mobilnosti u Turskoj bio je usmjeren likovnom prenošenju poruka putem posebne tehnike zvane Marbling Art koja datira još iz vremena Otomanskog carstva. Svatko od sudionika kući se vraća sa svojim uratkom koji će uskoro krasiti zidove naše škole. 

Uslijedio je posjet tornju Camlica Kulesi koji visinom nadmašuje sve europske tornjeve i otvoren je tek nekoliko mjeseci. Vožnja do tornja, boravak u njemu i pogled na Istanbul, kojemu ni s te visine ne možeš vidjeti kraj, pamtit će se kao nezaboravna svjetska destinacija koju smo imali priliku posjetiti upravo zbog aktivnosti i energije koju ulažemo u Erasmus + projekte u našoj školi. Svečana podjela certifikata i oproštaj sudionika uz Bospor zaokružio je ovu višednevnu mobilnost kojim se projekt European School Post polagano privodi kraju. Naša ravnateljica i učitelji vraćaju se kući bogatiji za nova znanja koja će rado prenijeti svojim učenicima i kolegama.

                                                                                                    (Željka Rabuzin)

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nikolina Hader   datum: 5. 7. 2021.

Virtualna učionica

Dragi učenici, gradivo se nalazi u Teams razrednim grupama.

U nastavku su linkovi do virtualnih učionica i razrednih grupa:

5.a                         5.b

5.c                         

6.a                         6.b

6.c                         6.d

7.a                         7.b

7.c                         

8.a                         8.b

8.c


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


Tražilica

Arhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju