preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Aktivnosti 2016./2017.

Sadnja i okopavanje tikvi

Učenici sekcije „Zemlica“ uz vodstvo učiteljica Marije Kramarić, Nevenke Krsnik i Andreje Martinčević su na dobro pripremljenu njivu zasadili proklijale sjemenke buče.

Prva grupa učenika motikom je napravila rupe duboke 20 – 30 cm i to u razmaku od 1,5 m. Druga grupa učenika na dno rupe polagala je gnoj koji obavezno mora biti preprhnuti i stajski (goveđi ili konjski). Treća grupa učenika u tako pripremljene rupe polagala je sjemenke buče (4-5 komada po rupi). Nakon polaganja sjemenki, rupe se prekrivaju zemljom te lagano potisnu nogom. Prva faza uzgoja ovime je završila.

Sredinom lipnja biljku je potrebno okopati. Učenici odlaze na njivu i okopavaju biljke, kako bi rahljenjem zemlja dobila što više zraka i vlage. Biljku je potrebno oplijeviti od korova i to tijekom cijele vegetacije. Uništavanje korova obavlja se ručno (motikom i srpom). 

 

Berba tikvi -  slemanje tikvi

U rujnu 2016. godine učenici članovi sekcije "Zemlica" te učenici dobrovoljci pomogli su u berbi tikvi i slemanju bučinih koštica od kojih se proizvodi bučino ulje i bučino brašno.

Učenici su uz pomoć tehničkog osoblja škole (spremačice,domari) i učiteljica Marije Kramarić, Nevenke Krsnik i Andreje Martinčević uživali u berbi i usput naučili o vrijednostima našeg rada i zdravog načina života.

CILJ PROJEKTA:
Poticanje i razvoj interesa učenika prema obradi zemlje, uzgoju i proizvodnji ratarskih kultura (konkretno, proizvodnja bučinog ulja) isključivo na tradicionalan način.

 

Državna smotra učeničkih zadruga - Zadar 2016. 

Učenička zadruga naše škole „AQUA VIVA“ sudjelovala je na 28. smotri učeničkih zadruga RH u Zadru. Na Smotru smo bili pozvani kao jedna od najboljih zadruga s ovogodišnje Županijske smotre učeničkih zadruga. Smotra se održavala 5. i 6. listopada 2016.godine.

Smotra učeničkog zadrugarstva je manifestacija koja predstavlja pravi festival stvaralaštva, kreativnosti, inovativnosti i poduzetništva djece i mladih.

Tijekom školske godine 2015./2016. članovi zadružne sekcije „Zemlica“ uz vodstvo učiteljica Marije Kramarić, Nevenke Krsnik i Andreje Martinčević marljivo su radili i stjecali znanja o sadnji, okopavanju, slemanju bučinih koštica te proizvodnji bučinog ulja i  brašna. Učenici su naučili kako ručno i bez upotrebe pesticida i herbicida uzgojiti tikve i preraditi ih u eko proizvode.

Učenice Iva Oreški, Nika Mihin te učiteljica Marija Kramarić predstavljale su našu školu na Državnoj smotri u Zadru gdje su svojim znanjem i prezentacijom procesa proizvodnje  BUČINOG ULJA osvojile plaketu za naj proizvod.

Veselimo se zbog lijepog uspjeha jer kad se naše male ruke slože, na državnoj smotri sve se može!

 

Županijska smotra Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

15. listopada 2016. OŠ Petrijanec sudjelovala je na Županijskoj smotri Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Varaždinu. 

Našu školu su predstavljali učenici Iva Oreški, Nika Mihin i Martin Kruhek uz vodstvo učiteljica Marije Kramarić, Nevenke Krsnik i Andreje Martinčević. Učenici su svojim znanjem, trudom i zalaganjem doprinijeli uspješnoj prezentaciji naših proizvoda od buče te domaćeg kruha i peciva koji su ispekli vrijedni članovi njihovih obitelji. Škola se predstavila sa sljedećim proizvodima: domaći kruh, peciva, bučino ulje, brašno od bučinih sjemenki i bučinog kolača, keramičke buče, oslikane vaze, svijećnjaci, staklo i vez na platnu s motivom buče.

 

Prezentacija rada Zadruge na Božićnoj priredbi

Učenička zadruga prezentirala je svoje proizvode na Božićnoj priredbi.

 

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju