preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Aktivnosti 2015./2016.

20. ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKOG ZADRUGARSTVA

Dana 23. travnja OŠ Petrijanec sudjelovala je na 20. Županijskoj smotri učeničkog zadrugarstva u OŠ Martijanec. 

Na smotri je sudjelovalo 27 učeničkih zadruga s područja Varaždinske županije, a od toga su tri zadruge nastupale u revijalnom tonu.

Našu školu su predstavljale učenice Iva Oreški, Patricija Lovrić, Patricija Kranjčić i Veronika Koprek uz vodstvo učiteljica Marije Kramarić, Nevenke Krsnik i Andreje Martinčević. Učenice su svojim znanje, trudom i zalaganjem doprinijele uspješnoj prezentaciji naših proizvoda od buče. Škola se predstavila sa sljedećim proizvodima: bučino ulje, brašno od bučinih sjemenki i bučinog kolača, namaz od bučinih sjemenki, keramičke tikve, oslikane vaze, svijećnjaci  i staklo sa motivom tikve te vez na platnu- motiv tikva.

Naša škola je po drugi puta sudjelovala na smotri i osvojila drugo mjesto te se plasirala na državnu razinu natjecanja. Državna smotra učeničkih zadruga održat će se do kraja 2016. godine.

  

 

SLEMANJE TIKVI - RUČNO VAĐENJE KOŠTICA

Dana 14. i 15. rujna 2015. godine članovi eko – grupe (nižih i viših razreda) ručno su vadili koštice  koje će se nakon vađenja sušiti i prerađivati u bučino ulje.

Oš Petrijanec od 2010.g. bavi se uzgojem tikvi (buča) za proizvodnju poznatog bučinog ulja. Svake godine članovi Eko-grupe od svibnja do rujna marljivo rade u školskom eko vrtu pod vodstvom učiteljica Marije Kramarić,Nevenke Krsnik i Andreje Martinčević. Učenici su i ove godine zasadili sjemenke tikvi koje su u rujnu ove godine slemali (ručno vadili koštice). Uzgoj tikvi vrši se isključivo na ekološki način bezupotrebe umjetnih gnojiva, herbicida i pesticida.

 

  

         

    

ŽUPANIJSKA SMOTRA DANI KRUHA-DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Dana 18. listopada 2014. OŠ Petrijanec sudjelovala je na Županijskoj smotri Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje koja se održala na Franjevačkom trgu u Varaždinu. 

Školu su predstavili učenici Eko grupe nižih razreda Iva Oreški, Lucija Krobot, Karlo Rožđak i Luka Četrtek uz vodstvo učiteljica Marije Kramarić, Andreje Martinčević, Nevenke Krsnik, Mateje Krsnik, Sanje Lukaček, Grozdane Bilić-Erić te tehničkog osoblja Stanka Mikuleka i Ljiljane Bogadek. Učenici su svojim zalaganjem, znanjem i radom pridonijeli uspješnoj prezentaciji petrijanečkih proizvoda. Prolaznike i povjerenstvo zadivili su okusom sirnog namaza s bučinim uljem, majerskom sirutkom, domaćim mlincima od bučinog ulja i kukuruznog brašna, keksima s bučinim sjemenkama i zelenim kokicama te kruhom i pecivom koje su pripremile vrijedne ruke njihovih mama i baka. Na štandu smo predstavili i radove pojedinih sekcija naše zadruge (cekeri, vezilje, oslikavanje stakla, tikva, keramičari...).

Zahvaljujemo svim djelatnicima OŠ Petrijanec što su pridonijeli uspješnoj realizaciji ovogodišnje Smotre!

 

   

   

 

POSJET RADIONICI SUVENIRA

U srijedu 11.12.2013. godine članice keramičarske grupe, u pratnji učiteljice Andreje Martinčević i ravnateljice Draženke Skupnjak, posjetile su "LMS DaVinci,  izrada suvenira" vlasnika Mladena Ljubića  iz općine Vinica. Posjet se sastojao od razgledavanja njihovih dotadašnjih radova, prezentacije izrade suvenira te praktičnog djela u kojem su članice keramičarske grupe,  uz stručnu pomoć, izradile suvenire. Na kraju posjeta učenice su dobile na poklon razne božićne figurice i glinu za izradu vlastitih suvenira u školi.

 

UČENIČKA ZADRUGA AQUA VIVA PREDSTAVILA SE NA BOŽIĆNOJ PRIREDBI

Učenička zadruga OŠ Petrijanec Aqua Viva ove je školske godine počela s radom i svoje prve rezultate pokazala je na prigodnoj prezentaciji.

Prezentacija je održana u petak, 20. prosinca 2013. godine na priredbi u povodu Božića.

  

 


  

Sekcije učeničke zadruge su Tikva, Oslikavanje stakla, Keramičarska, Vezilje na platnu, Papirnate rukotvorine - Vez na papiru i Cvijeće od papira, Čipka na batiće, Izrada cekera od kukuruzne komušine „Petrijanečki ceker“te Gljivarska sekcija, koja još nije započela s radom. U rad Zadruge uključeno je ukupno 120 učenika te 9 voditelja i stručnih suradnika.

Zadruga će nastupati na izložbama, sajmovima i smotrama u prostorima škole i zgrade Općine Petrijanec te će kontinuirano pratiti rad pojedinih sekcija. Članovi Zadruge uključivat će se u ostale aktivnosti koje se organiziraju u školi.

Kroz sve aktivnosti po sekcijama, kao i zajedničkim nastupima promicat će poduzetništvo i inovativnost svakog učenika uključenog u rad zadruge, posebno prilikom pripremanja i realiziranja prodajnih izložbi.

Veliku pozornost poklanjat će se poticanju solidarnosti i suradnje između učenika."

 

NAŠ VANJSKI SURADNICI

Članove naše školske zadruge u izradu raznih proizvoda uputili su vanjski suradnici na prezentaciji održanoj 18. rujna 2013.

  

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju