preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Aktivnosti

NAJČITAČI U ŠKOLSKOJ GODINI 2017./2018.

Lucija Mihin iz 5.b razreda i Martin Kovačić iz 6.b razreda, najčitači naše školske knjižnice u prošloj školskoj godini prisustvovali su svečanosti u povodu Dana hrvatskih knjižnica. Svečanost je održana 9.studenoga 2018. u Županijskoj palači u Varaždinu.

NOĆ KNJIGE

U večernjim satima, 23. travnja 2018. godine u knjižnici naše škole održana je Bajkaonica, literarno – likovna radionica kojom smo obilježili nacionalnu manifestaciju Noć knjige. Posebnu pozornost posvetili smo orijentalnim bajkama te čitali Aladina i čarobnu svjetiljku i Alibabu i 40 razbojnika. Dokazali smo da je bajka uvijek aktualna i zanimljiva te da čitajući i slušajući bajke otkrivamo čarobne i daleke svjetove.

ČITANJEM DO ZVIJEZDA

Greta Rukelj 6.c, Paula Habulan 6.d i Karolina Ferenec 6.d predstavljale su našu školu na županijskom natjecanju Čitanjem do zvijezda te osvojile 8.mjesto u konkurenciji 26 osnovnih škola Varaždinske županije. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je Zapisi iz škrinjice sjećanja, vezano uz sljedeće knjige: Tajni dnevnik Adriana Molea, Kronike Grega Heffleya i Kora od jabuke.

ISTRAŽIVAČKI RAD I LIKOVNA RADIONICA U POVODU SVJETSKOG DANA VODA

U povodu Svjetskog dana voda istraživali smo enciklopedije i stručnu literaturu u knjižnici, a zanimljivim eko porukama i likovnim radovima ukrasili smo pano u holu škole.

VELJAČA - MJESEC LJUBAVI

Mjesec ljubavi obilježili smo čitanjem i oslikavanjem ljubavne poezije, izradom čestitki i prigodnih motiva.

BOŽIĆ U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Članovi skupine Mali knjižničari uredili su prostor knjižnice i pano u holu škole prigodnim božićnim motivima i crtežima. Čitali su prigodne priče i izrađivali  stripove te na taj način obilježili dolazak praznika.

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI MJESEC ŠKOLSKIH KNJIŽNICA

Listopad je međunarodni mjesec školskih knjižnica te smo ga i ove godine obilježili sudjelovanjem u projektu razmjene straničnika.  Mali knjižničari osmislili  su i oslikali straničnike motivima vezanima uz knjige i knjižnice te ih poslali vršnjacima u susjednu Mađarsku, točnije u grad Pečuh. 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 

Mjesec hrvatske knjige 2017. godine bio je posvećen enciklopedijama. Upoznali smo različite vrste enciklopedija, čitali ih i istraživali.

NAJČITATELJICE U ŠKOLSKOJ GODINI 2016./2017.

Najčitateljice naše knjižnice su Lucija Mihin i Tamara Humek iz 4.b razreda. U školskoj godini 2016./2017. pročitale su 78 knjiga. Vole čitati zanimljive knjige, a najviše im se sviđaju Dnevnici Pauline P.

 

KNJIŽEVNI SUSRET S DUBRAVKOM JELAČIĆEM BUŽIMSKIM

U četvrtak, 19. listopada poznati književnik Dubravko Jelačić Bužimski posjetio je našu školu. Učenicima sedmih razreda predstavio je lektirna djela „Sportski život letećeg Martina“, „Balkanska mafija“ i „Martin protiv CIA-e i KGB-a“ te ih potaknuo na čitanje o pustolovinama dječaka Martina, glavnog lika trilogije. Sve tri knjige nalaze se na popisu lektire za sedmi razred i dostupne su u našoj knjižnici. Susret je protekao u ugodnoj atmosferi. U razgovoru s piscem učenici su upoznali bogato književno stvaralaštvo, ali i brojne zanimljivosti iz života poznatog književnika. Gospodin Bužimski posebno im je istaknuo važnost čitanja u životu svakog čovjeka te prednosti knjige u odnosu na suvremene medije.

KNJIŽEVNI SUSRET 

23. ožujka 2017. godine u našoj školi održan je književni susret s poznatom dječjom spisateljicom Željkom Horvat Vukelja. Susretu su prisustvovali učenici prvih, drugih i trećih razreda. Gđa Željka je donijela sa sobom veliku ljubičastu torbu u kojoj se krilo mnogo iznenađenja, sitnih predmeta i rekvizita pomoću kojih je učenicima ispričano mnogo lijepih priča. Učenici su uživali u druženju s gđom Željkom te su i puno toga naučili iz raznih školskih predmeta. Za svoj trud i znanje, ali i lijepo ponašanje nagrađeni su jednom velikom peticom. 

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN ŠUMA I SVJETSKI DAN POEZIJE

Učenici osmih razreda obilježili su u knjižnici Svjetski dan šuma i Svjetski dan poezije čitajući odabrane pjesme iz zbirke Dragutina Tadijanovića "Srebrne svirale". Oslikavali su i crtali motive poznatih pjesama "Pozdrav šumi" i "Rano sunce u šumi" te radovima ukrasili pano u holu škole.

USUSRET BOŽIĆNIM I NOVOGODIŠNJIM PRAZNICIMA

U povodu nadolazećih praznika u knjižnici je uređen kutak u kojem su izloženi prigodni naslovi za čitanje. Tijekom prosinca izrađivali smo razne božićne ukrase i motive, oslikavali božićne priče, družili se uz razne društvene igre te na taj način obilježili dolazak zimskih praznika.

BOOKMARK PROJECT - RAZMJENA STRANIČNIKA SA ŠKOLOM IZ AUSTRALIJE

I ove godine sudjelovali smo u međunarodnom projektu razmjene ručno izrađenih straničnika - Bookmark project. U projektu su sudjelovali članovi skupine Mali knjižničari. Svoje straničnike poslali su u daleku Australiju, u grad Melbourne. Svrha projekta je razvijanje kreativnosti i istraživačkih sposobnosti, obilježavanje međunarodnog mjeseca školskih knjižnica (listopad) te upoznavanje drugih zemalja i kultura.

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2016.

Mjesec hrvatske knjige obilježili smo aktivnostima koje promiču knjigu i čitanje. Središnja tema u našoj knjižnici bila je „Čitanjem do zdravlja“, kao dio godišnjeg projekta škole „5 na dan“. Učenici su čitali i oslikavali edukativne priče o zdravoj prehrani te istraživali članke u dječjim časopisima koji obrađuju teme vezane uz zdravlje i zdrav način života. Ovim aktivnostima učenici su razvijali čitalačku pismenost i istraživačke sposobnosti te osvijestili važnost zdravog načina života.

Učenici petih i osmih razreda obilježili su nekoliko važnih datuma tijekom mjeseca studenog: Mjesec hrvatske knjige, Međunarodni dan tolerancije i Međunarodni dan djeteta. Upoznali su dnevnik kao književnu vrstu, a zatim se i sami okušali u pisanju dnevničkih zapisa. Osmi razredi osvrnuli su se na život i djelo Ane Frank, čitajući ulomke iz njezina dnevnika.

Povodom obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica uručena je prigodna nagrada Karli Vujević iz 4.b razreda, najčitateljici naše školske knjižnice. Svečanost dodjele nagrada održana je 7. studenoga u Skupštinskoj dvorani Varaždinske županije.

U subotu, 12. studenoga članovi skupine mali knjižničari te polaznici dodatne nastave informatike i povijesti bili su na stručnoj ekskurziji u Zagrebu. Posjetili su Arheološki muzej te Interliber – sajam knjiga i učila.

KARLA VUJEVIĆ, najčitateljica u školskoj godini 2015./2016.

POSJET UČENIKA PŠ NOVA VES

U povodu Mjeseca hrvatske knjige učenici kombiniranog razrednog odjela PŠ Nova Ves (3. i 4. razreda) posjetili su školsku knjižnicu. Tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige u našoj knjižnici je "Čitanjem do zdravlja" te se provode aktivnosti koje promoviraju zdravlje i zdrav način života. Učenici su čitali edukativne priče o važnosti voća i povrća u svakodnevnoj prehrani, a zatim su izrađivali prigodne crteže. Razgledali su i priručnu zbirku naše knjižnice te naučili što je enciklopedija i kako se koristi.

UČENICI 1.C RAZREDA U KNJIŽNICI

U povodu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige školsku knjižnicu su posjetili učenici 1.c razreda iz PŠ Nova Ves. Razgledali su knjižnicu te naučili kako čuvati i posuđivati slikovnice. Članice skupine Mali knjižničari Lana Plantak, Greta Rukelj, Lorena Dobranić, Nika Mihin i Lucija Krobot čitale su im zanimljivu priču "Oprostite, jeste li vi vještica". Nakon priče svaki je učenik obojao mačka Herberta - glavnog lika priče.

 

KNJIŽEVNIK BRANIMIR DOLENEC U NAŠOJ ŠKOLI

14. travnja 2016. godine našu školu posjetio je koprivnički književnik i ilustrator Branimir Dolenec te s učenicima nižih razreda održao književni susret. Predstavio im je seriju svojih slikovnica "Koprivko". Koprivko je dječak iz prošlosti koji putuje kroz vrijeme i upoznaje svoje čitatelje s legendama i pričama iz hrvatske prošlosti. Do sada je objavljeno osam slikovnica u Koprivku: Koprivko i tajna crne rupe, Koprivko u kamenom dobu, Koprivko i legenda o Kamengradu, Koprivko i crni vitez, Koprivko u Muzeju krapinskih neandertalaca, Koprivko u Zagrebu, Koprivko u Zagrebu II, Koprivko i legenda o Hajdima. Učenici su uživali u druženju s književnikom te  stekli zanimljivo i lijepo iskustvo. 

USPJEH NA ŽUPANIJSKOM I DRŽAVNOM NATJECANJU "ČITANJEM DO ZVIJEZDA" 

Natjecanje je održano 1. ožujka 2016. godine u OŠ Trnovec. Naši učenici Patricija Kranjčić (8.c), Veronika Koprek (8.c) i Jurica Čehok (7.b) osvojili su 1. mjesto u kvizu znanja te se plasirali na državnu razinu natjacanja. U kvizu znanja sudjelovale su ekipe iz 22 škole.

Tema ovogodišnjeg natjecanja je Odrastanje. Učenici su čitali sljedeće knjige: Š.Storić: Poljubit ću je uskoro možda; M.Gavran: Svašta u mojoj glavi; M.Matošec: Suvišan u svemiru.

Učenica Elena Čokor (7.b) osvojila je 4. mjesto u kategoriji izrade i prezentacije plakata. U toj kategoriji natjecalo se 7 učenika.

Državno natjecanje održano je 6. svibnja 2016. u Čakovcu. Naši učenici ponovili su prošlogodišnji uspjeh u kvizu znanja te su ponovno osvojili 1. mjesto. Svoj uspjeh predstavili su i u dječjoj emisiji VTV-a "Kutionica".

                                             Čestitke učenicima!

BOOKMARK PROJECT - RAZMIJENILI SMO STRANIČNIKE SA ŠKOLOM IZ BUDIMPEŠTE

Naša škola je tijekom ove školske godine (listopad 2015.- prosinac 2015.) sudjelovala u međunarodnom projektu International School Library Month - Bookmark project, međunarodnoj razmjeni ručno izrađenih straničnika. Projekt razmjene straničnika je jednostavan i zabavan način na koji učenici u školskim knjižnicama diljem svijeta upoznaju druge kulture i iskazuju svoju kreativnost. Metodom slučajnog odabira saznali smo da ćemo surađivati sa vršnjacima iz susjedne Mađarske, točnije sa školom iz Budimpešte  (Újpesti Könyves Kálmán Gimnázium). Najprije smo u knjižnici istraživali Mađarsku te upoznali osnovne pojedinosti i zanimljivosti vezane uz našu susjednu državu. Nakon toga započeli smo izradu straničnika. Tema je bila: The School Library Rocks! (Školska knjižnica je zakon!). Poleđine straničnika ukrasili smo prigodnim porukama o čitanju na engleskom jeziku. Tijekom prosinca razmijenili smo straničnike sa školom iz Budimpešte. Kako bi što bolje predstavili naš kraj poslali smo im brošure o Varaždinu i Varaždinskoj županiji te brošuru o našoj školi koju je na engleski jezik prevela učiteljica Valentina Žiher. U projektu su sudjelovali učenici 8.a i 8.c razreda, njihove razrednice Martina Škrinjar i Jasminka Belščak, učiteljica engleskoga jezika Valentina Žiher te knjižničarka Irina Kovačić.

Naši učenici sa straničnicima

Straničnici pristigli iz Budimpešte

CVJETNA RADIONICA

Na likovnoj radionici izrađivali smo cvjetove od kolaž papira te njima najavili skori dolazak proljeća.  Nastali su maštoviti i šareni radovi kojima smo ukrasili knjižnicu.

VALENTINOVO

Na likovnoj radionici učenici su iz kolaž papira izrezivali srca i slagali ih u razne likove. Najuspješnije radove izložili smo na panou u holu škole.

 

MAŠKARE

Učenici su izrađivali maske po uzoru na venecijanski karneval. Maskama smo ukrasili prostor knjižnice. 

 

                                  

 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2015.

Središnja tema manifestacije vezana je uz odluku Opće skupštine UN-a koja je 2015. godinu proglasila Međunarodnom godinom svjetlosti i tehnologija zasnovanih na svjetlu. Uključili smo se u program "Upali lampicu i čitaj" koji se odvijao u knjižnicama diljem Hrvatske s ciljem obilježavanja Godine svjetlosti te poticanja čitalačke kulture. Organizirana je likovna radionica za interesnu skupinu učenika pod nazivom "Moja mala svjetiljka", a zatim i čtanje najdražih ulomaka pod svjetiljkom.

 

Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Projekti


Projekti


Projekti


Projekti


Projekti

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


DUZS

Državna uprava za
zaštitu i spašavanje
pozivni broj 112

preskoči na navigaciju