preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
14. tjedan

PETAK - 19. 6. 2020.

5. c, d - https://youtu.be/99sAZy5shpc

Pogledajte videolekciju Čovjek izvana i iznutra - Tijelo, pokret - kroki. Zadatak napravite, ali ne morate mi slati na uvid. U virtualnoj učionici sam objavila prijedlog zaključnih ocjena pa tko još nije neka pogleda. Napominjem da zaključna ocjena ne mora odgovarati prosjeku odnosno aritmetičkoj sredini upisanih ocjena. Zaključna ocjena proizlazi iz svih bilješki koje sam vodila, a uključuju: odnos prema radu, uspješnost realiziranog rada, ponašanje na satu, donošenje pribora i slično. Ukoliko imate primjedbi, javite mi se danas do 17:00h s argumentiranim razlozima i možemo zajedno analizirati vaš rad. Bilo mi je lijepo družiti se s vama. Nadam se da ćete za vrijeme ljetnih praznika pronaći malo vremena za kreativnost, posjetiti možda neku izložbu ili sudjelovati u likovnoj radionici. Sve vas lijepo pozdravljam i želim vam da se odmorite, zaslužili ste!

SRIJEDA - 17. 6. 2020.

5. b - https://youtu.be/rrSaqrzSHGA

7. b - http://https://youtu.be/S1byjSnvYJg

Dragi učenici, pogledajte videolekcije. (Tko želi može napraviti zadatke, ali nisu obavezni i ne morate mi ih slati.) U virtualnoj učionici će biti objavljene ocjene koje sam predvidjela zaključiti vam. Napominjem da zaključna ocjena ne mora odgovarati prosjeku odnosno aritmetičkoj sredini upisanih ocjena. Vaše ocjene proizlaze iz svih bilješki koje sam vodila, a uključuju: odnos prema radu, uspješnost realiziranog rada, ponašanje na satu, donošenje pribora i slično. Ukoliko smatrate da ste zakinuti za ocjenu i da zaslužujete veću ocjenu od predložene, javite mi se s argumentiranim razlozima i možemo zajedno analizirati vaš rad. Bilo mi je lijepo družiti se s vama. Nadam se da ćete za vrijeme ljetnih praznika pronaći malo vremena za kreativnost, posjetiti možda neku izložbu ili sudjelovati u likovnoj radionici. Sve vas lijepo pozdravljam i želim vam da se odmorite, zaslužili ste!

PONEDJELJAK - 15. 6. 2020.

7. a, c i 5. a - Dragi učenici, stigli smo do zadnjeg sata likovne kulture što znači da je vrijeme za zaključivanje ocjena. Zaključna ocjena je rezultat vašeg rada u nastavi u školi i nastavi na daljinu. U virtualnoj učionici će biti objavljene ocjene koje sam predvidjela zaključiti vam. Napominjem da zaključna ocjena ne mora odgovarati prosjeku odnosno aritmetičkoj sredini upisanih ocjena. Vaše ocjene proizlaze iz svih bilješki koje sam vodila, a uključuju: odnos prema radu, uspješnost realiziranog rada, ponašanje na satu, donošenje pribora i slično. Ukoliko smatrate da ste zakinuti za ocjenu i da zaslužujete veću ocjenu od predložene, javite mi se s argumentiranim razlozima i možemo zajedno analizirati vaš rad. Bilo mi je lijepo družiti se s vama. Nadam se da ćete za vrijeme ljetnih praznika pronaći malo vremena za kreativnost, posjetiti možda neku izložbu ili sudjelovati u likovnoj radionici. Sve vas lijepo pozdravljam i želim vam da se odmorite, zaslužili ste!

 

13. tjedan

PETAK - 12. 6. 2020.

8. c - https://youtu.be/FbFhM8uHLNE

Pogledajte videolekciju Oblik i boja - dizajn ambalaže. Naučili ste što je industrijski dizajn, a sada ćete naučiti što je grafički dizajn i prisjetiti se asocijativne uloge boja. Potrebno je napraviti zadatak koji je objašnjen u videu. Možete osmisliti i dizajn ambalaže za neki drugi proizvod (ne mora biti proizvod iz videa). Tehniku rada također si prilagodite. Na sljedećoj stranici možete riješiti križaljku i provjeriti svoje znanje --> https://crosswordlabs.com/view/boja-i-oblik. Svoje radove mi pošaljite do petka (19. 6. 2020.) privatnom porukom na Yammer. Za sva pitanja također mi se obratite privatnom prukom. Budite kreativni i sretno!

6. a - https://youtu.be/EErnu9sgCxo

Nakon što pogledate videolekciju Primijenjeno oblikovanje i dizajn vaš je zadatak dizajnirati ploču za igru Dioklecijanovo blago. Možete koristiti bilo koju tehniku rada. Kratku priču o Dioklecijanovoj palači možete pogledati ovdje: https://youtu.be/2fHJTzdr0ik . Svoje radove mi pošaljite do petka (19. 6. 2020.) privatnom porukom na Yammer. Imate li kakvih pitanja ili nedoumica također mi se obratite privatnom porukom. Budite kreativni i sretno!

SRIJEDA - 10. 6. 2020.

8. b - https://youtu.be/ihqUQnXbObs

Pogledajte videolekciju Izazov u muzeju. Zadatak je napraviti reinterpretaciju odabranog umjetničkog djela. Likovno djelo možete odabarati i iz udžbenika ili pronaći na internetu. Ne mora biti sa stranice iz videa. Primjeri reinterpretacije u videu neka vam posluže kao inspiracija za vaše reinterpretacije. Svoje radove mi pošaljite do srijede (17. 6. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Uz fotografiju rada obavezno mi napišite ime umjetnika čije ste djelo reinterpretirali i ime djela. Nadam se da ćete se zabaviti radeći reinterpretaciju. Ukoliko imate kakvih pitanja, obratite mi se, rado ću vam pomoći. Budite kreativni i sretno!

6. c - https://youtu.be/7lkcCMix1zI

Pogledajte videolekciju Istražujemo djelo. Zadatak je istražiti djelo Ja i moje selo (Marc Chagall). Za izvršavanje zadatka potrebno je imati: papir, olovku, istraživačko oko i volju za rad. Djelo istražite pomoću smjernica koje se nalaze u tablici. Svoje radove mi pošaljite do srijede (17. 6. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Ukoliko imate kakvih pitanja, obratite mi se, rado ću vam pomoći. Budite kreativni i sretno!

 

PONEDJELJAK - 8. 6. 2020.

8. a, d - https://youtu.be/XVjeWH741co

Pogledajte videolekciju Dizajn - oblik i funkcija. Potrebno je napraviti zadatak iz videa. Napomena: motiv odnosno proizvod za koji ćete napraviti idejno rješenje za dizajn možete izabrati po želji. Svoje radove mi pošaljite do subote (13. 6. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Ukoliko imate kakvih pitanja, obratite mi se, rado ću vam pomoći. Sljedeći tjedan ću vam zaključiti ocjene, a prije toga ću vam poslati prijedlog zaključnih ocjena. Svi oni koji mi nisu poslali zaostatke, pošaljite ih do petka (12. 6. 2020.) Kada vam pošaljem prijedlog ocjena, obavezno mi se javite i izrazite svoje mišljenje. Zaključna ocjena produkt je vašeg rada i aktivnosti u nastavi u školi i u nastavi na daljinu. Budite kreativni i sretno!

6. b - https://youtu.be/WEPNy_AXHQw

Pogledajte videolekciju Linijski istanjena masa. U videu imate zadatak A i B. Odaberite i napravite jedan zadatak po želji. Svoje radove mi pošaljite do subote (13. 6. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Ukoliko imate kakvih pitanja, obratite mi se, rado ću vam pomoći. Sljedeći tjedan ću vam zaključiti ocjene, a prije toga ću vam poslati prijedlog zaključnih ocjena. Svi oni koji mi nisu poslali zaostatke, pošaljite ih do petka (12. 6. 2020.) Kada vam pošaljem prijedlog ocjena, obavezno mi se javite i izrazite svoje mišljenje. Zaključna ocjena produkt je vašeg rada i aktivnosti u nastavi u školi i u nastavi na daljinu. Budite kreativni i sretno!

12. tjedan

PETAK - 5. 6. 2020.

5. c, d - https://youtu.be/rrSaqrzSHGA

Pogledajte videolekciju Slikopriče. Zadatak je napraviti vlastitu slikopriču od nekoliko strana. Motiv/tema slikopriče neka bude škola. Na taj ćemo način obilježiti Dan škole. Evo nekoliko ideja za naslov slikopriče: Jedan dan u školi, Kako izgleda škola u mojim očima?, Kako škola slavi svoj rođendan?, Škola i ja, Što je za mene škola?, Zašto volim školu?, Kada bi škola pričala...Izmislite naslov sami ili odaberite jedan od ponuđenih naslova. Tehniku rada također odaberite samostalno (tempere, vodene boje, pastele, flomasteri, drvene bojice..). Stranice slikopriče mogu biti i od kartona. Svoje radove mi pošaljite do petka 12. 6. 2020. privatnom porukom na Yammer. Imate li pitanja ili bilo kakvih nedoumica također mi se javite privatnom porukom. Rado ću vam pomoći. Budite kreativni i sretno!

SRIJEDA - 3. 6. 2020.

5. b - https://youtu.be/eSnS5mtwR2Y

Pogledajte videolekciju Grafika - monotipija. Imate mogućnost odabira između 2 zadatka. 1) Možete napraviti zadatak koji je objašnjen na kraju videa. 2) Istražite na internetu, udžbeniku, enciklopediji nešto o monotipiji (što je monotipija, kako nastaje, slikovne primjere i sl.) Svoje istraživanje možete napraviti u obliku umne mape, manjeg plakata, prezentacije, pdf-a. Gotove radove mi pošaljite do srijede (10. 6. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Za sva pitanja također mi se obratite privatnom porukom. Budite kreativni i sretno!

7. b - https://youtu.be/2u6NLgwgaBs

Pogledajte videolekciju Linearna perspektiva s dva ili više očišta. Imate mogućnost odabira između 2 zadatka. 1) Možete napraviti zadatak koji je objašnjen na kraju videa. 2) Istražite na internetu, udžbeniku, enciklopediji nešto o linearnoj perspektivi s dva ili više očišta (što je linearna perspektiva s dva ili više očišta, kako je prepoznajemo, slikovne primjere i sl.) Svoje istraživanje možete napraviti u obliku umne mape, manjeg plakata, prezentacije, pdf-a. Gotove radove mi pošaljite do srijede (10. 6. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Za sva pitanja također mi se obratite privatnom porukom. Budite kreativni i sretno!

PONEDJELJAK - 1. 6. 2020.

7. a, c - https://youtu.be/S1byjSnvYJg

Pogledajte videolekciju Koloristička perspektiva. Zadatak je naslikati pejzaž koristeći kolorističku perspektivu. Ukoliko nemate navedeni pribor možete koristiti bilo koju drugu tehniku. Umjesto papira za tempere možete koristiti karton (izrezati komad kartonske ambalaže koju imate kod kuće) ili bilo koji drugi papir. Svoje radove mi pošaljite do ponedjeljka 8. 6. 2020. privatnom porukom na Yammer. Imate li pitanja ili bilo kakvih nedoumica također mi se javite privatnom porukom. Rado ću vam pomoći. Budite kreativni i sretno!

5. a - https://youtu.be/rrSaqrzSHGA

Pogledajte videolekciju Slikopriče. Zadatak je napraviti vlastitu slikopriču od nekoliko strana. Možete izmisliti svoju kratku priču ili se poslužiti kratkim književnim djelom kojeg ste čitali na satu hrvatskog jezika. Samostalno odaberite tehniku rada. Stranice slikopriče mogu biti i od kartona. Svoje radove mi pošaljite do ponedjeljka 8. 6. 2020. privatnom porukom na Yammer. Imate li pitanja ili bilo kakvih nedoumica također mi se javite privatnom porukom. Rado ću vam pomoći. Budite kreativni i sretno!

11. tjedan

PETAK - 29. 5. 2020.

8. c - https://youtu.be/XVjeWH741co

Pogledajte videolekciju Dizajn - oblik i funkcija. Potrebno je napraviti zadatak iz videa. Napomena: motiv odnosno proizvod za koji ćete napraviti idejno rješenje za dizajn možete izabrati po želji. Svoje radove mi pošaljite do petka (5. 6. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Ukoliko imate kakvih pitanja, obratite mi se, rado ću vam pomoći. Budite kreativni i sretno!

6. a -  https://youtu.be/WEPNy_AXHQw

Pogledajte videolekciju Linijski istanjena masa. U videu imate zadatak A i B. Odaberite i napravite jedan zadatak po želji. Svoje radove mi pošaljite do petka (5. 6. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Ukoliko imate kakvih pitanja, obratite mi se, rado ću vam pomoći. Budite kreativni i sretno!

 

SRIJEDA - 27. 5. 2020.

8. b - https://youtu.be/FbFhM8uHLNE

Pogledajte videolekciju Oblik i boja - dizajn ambalaže. Naučili ste što je industrijski dizajn, a sada ćete naučiti što je grafički dizajn i prisjetiti se asocijativne uloge boja. Potrebno je napraviti zadatak koji je objašnjen u videu. Možete osmisliti i dizajn ambalaže za neki drugi proizvod (ne mora biti proizvod iz videa). Tehniku rada također si prilagodite. Na sljedećoj stranici možete riješiti križaljku i provjeriti svoje znanje --> https://crosswordlabs.com/view/boja-i-oblik. Svoje radove mi pošaljite do srijede (3. 6. 2020.) privatnom porukom na Yammer. Za sva pitanja također mi se obratite privatnom prukom. Budite kreativni i sretno!

6. c - https://youtu.be/EErnu9sgCxo

Nakon što pogledate videolekciju Primijenjeno oblikovanje i dizajn vaš je zadatak dizajnirati ploču za igru Dioklecijanovo blago. Možete koristiti bilo koju tehniku rada. Kratku priču o Dioklecijanovoj palači možete pogledati ovdje: https://youtu.be/2fHJTzdr0ik . Svoje radove mi pošaljite do srijede (3. 6. 2020.) privatnom porukom na Yammer. Imate li kakvih pitanja ili nedoumica također mi se obratite privatnom porukom. Budite kreativni i sretno!

 

PONEDJELJAK - 25. 5. 2020.

8. a, d - https://youtu.be/ba3hcMCLy7w

Pogledajte videolekciju Održivi razvoj - slika kao poruka. Zadatak je napraviti sliku - poruku o posljedicama zagađenja okoliša (tehniku rada odaberite prema želji i mogućnostima). Gotove radove mi pošaljite do ponedjeljka (1. 6. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Imate li pitanja, također mi se obratite privatnom porukom. Budite kreativni i sretno!

6. b - https://youtu.be/yPgB90-SB3A

Pogledajte videolekciju Optičko miješanje boja. Zadatak je koristeći tehniku optičkog miješanja boja (pointilizma) naslikati vazu s cvijećem ili leptira. Ukoliko nemate navedeni pribor možete se poslužiti i flomasterima, drvenim bojicama ili kemijskama u boji. Gotove radove mi pošaljite do ponedjeljka (1. 6. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Imate li pitanja, također mi se obratite privatnom porukom. Budite kreativni i sretno!

10. tjedan

PETAK - 22. 5. 2020.

5. c, d - https://youtu.be/3yjKy9OWdZU

Pogledajte videolekciju Kazalište sjena. Na kraju videa nalazi se zadatak koji je potrebno napraviti. Ukoliko nemate pribor i materijal za rad tada možete napraviti drugi zadatak - istraživanje o kazalištu sjena (što je kazalište sjena, od čega se sastoji, kako nastaje, slikovne primjere i sl.) u obliku umne mape, prezentacije, manjeg plakata, word dokumenta. Gotove radove mi pošaljite do petka (29. 5. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Za sva pitanja također mi se obratite privatnom porukom. Budite kreativni i sretno!

SRIJEDA - 20. 5. 2020.

5. b - https://youtu.be/3yjKy9OWdZU

Pogledajte videolekciju Kazalište sjena. Na kraju videa nalazi se zadatak koji je potrebno napraviti. Ukoliko nemate pribor i materijal za rad tada možete napraviti drugi zadatak - istraživanje o kazalištu sjena (što je kazalište sjena, od čega se sastoji, kako nastaje, slikovne primjere i sl.) u obliku umne mape, prezentacije, manjeg plakata, word dokumenta. Gotove radove mi pošaljite do srijede (27. 5. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Za sva pitanja također mi se obratite privatnom porukom. Budite kreativni i sretno!

7. b - https://youtu.be/g35_EODoM3M

Pogledajte videolekciju Linearna perspektiva. Imate mogućnost odabira između 2 zadatka. 1) Možete napraviti zadatak koji je objašnjen na kraju videa. Ukoliko nemate paus papir tada možete predmete iz svoje zamišljene sobe nacrtati samo na geometrijsku mrežu. 2) Istražite na internetu, udžbeniku, enciklopediji nešto o linearnoj perspektivi (što je linearna perspektiva, kako je prepoznajemo, slikovne primjere i sl.) Svoje istraživanje možete napraviti u obliku umne mape, manjeg plakata, prezentacije, pdf-a. Gotove radove mi pošaljite do srijede (27. 5. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Za sva pitanja također mi se obratite privatnom porukom. Budite kreativni i sretno!

 

PONEDJELJAK - 18. 5. 2020.

7. a, c - https://youtu.be/2u6NLgwgaBs

Pogledajte videolekciju Linearna perspektiva s dva ili više očišta. Imate mogućnost odabira između 2 zadatka. 1) Možete napraviti zadatak koji je objašnjen na kraju videa. 2) Istražite na internetu, udžbeniku, enciklopediji nešto o linearnoj perspektivi s dva ili više očišta (što je linearna perspektiva s dva ili više očišta, kako je prepoznajemo, slikovne primjere i sl.) Svoje istraživanje možete napraviti u obliku umne mape, manjeg plakata, prezentacije, pdf-a. Gotove radove mi pošaljite do ponedjeljka (25. 5. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Za sva pitanja također mi se obratite privatnom porukom. Budite kreativni i sretno!

5. a - https://youtu.be/eSnS5mtwR2Y

Pogledajte videolekciju Grafika - monotipija. Imate mogućnost odabira između 2 zadatka. 1) Možete napraviti zadatak koji je objašnjen na kraju videa. 2) Istražite na internetu, udžbeniku, enciklopediji nešto o monotipiji (što je monotipija, kako nastaje, slikovne primjere i sl.) Svoje istraživanje možete napraviti u obliku umne mape, manjeg plakata, prezentacije, pdf-a. Gotove radove mi pošaljite do ponedjeljka (25. 5. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Za sva pitanja također mi se obratite privatnom porukom. Budite kreativni i sretno!

9. tjedan

PETAK - 15. 5. 2020.

8. c - https://youtu.be/ba3hcMCLy7w

Pogledajte videolekciju Održivi razvoj - slika kao poruka. Zadatak je napraviti sliku - poruku o posljedicama zagađenja okoliša (tehniku rada odaberite prema želji i mogućnostima). Gotove radove mi pošaljite do petka (22. 5. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Imate li pitanja, također mi se obratite privatnom porukom. Budite kreativni i sretno!

6. a - https://youtu.be/yPgB90-SB3A

Pogledajte videolekciju Optičko miješanje boja. Zadatak je koristeći tehniku optičkog miješanja boja (pointilizma) naslikati vazu s cvijećem ili leptira. Ukoliko nemate navedeni pribor možete se poslužiti i flomasterima, drvenim bojicama ili kemijskama u boji. Gotove radove mi pošaljite do petka (22. 5. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Imate li pitanja, također mi se obratite privatnom porukom. Budite kreativni i sretno!

 

SRIJEDA - 13. 5. 2020.

8. b - https://youtu.be/XVjeWH741co

Pogledajte videolekciju Dizajn - oblik i funkcija. Potrebno je napraviti zadatak iz videa. Napomena: motiv odnosno proizvod za koji ćete napraviti idejno rješenje za dizajn možete izabrati po želji. Svoje radove mi pošaljite do srijede (20. 5. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Ukoliko imate kakvih pitanja, obratite mi se, rado ću vam pomoći. Budite kreativni i sretno!

6. c - https://youtu.be/WEPNy_AXHQw

Pogledajte videolekciju Linijski istanjena masa. U videu imate zadatak A i B. Odaberite i napravite jedan zadatak po želji. Svoje radove mi pošaljite do srijede (20. 5. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Ukoliko imate kakvih pitanja, obratite mi se, rado ću vam pomoći. Budite kreativni i sretno!

 

PONEDJELJAK - 11. 5. 2020.

8. a, d - Otvorite i proučite dokument naziva Oblikovanje prostornih površina. Svoje radove mi pošaljite do ponedjeljka (18. 5. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Ukoliko imate kakvih pitanja, obratite mi se, rado ću vam pomoći. Budite kreativni i sretno!

6. b - Otvorite i proučite dokument naziva Odnos mase i prostora. Svoje radove mi pošaljite do ponedjeljka (18. 5. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Ukoliko imate kakvih pitanja, obratite mi se, rado ću vam pomoći. Budite kreativni i sretno!

8. tjedan

PETAK - 8. 5. 2020.

5. c, d - Otvorite i proučite dokument naziva Odnosi mase i prostora u skulpturi. Svoje radove mi pošaljite do petka (15. 5. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Za sva pitanja također mi se obratite privatnom porukom. Budite kreativni i sretno!

 

SRIJEDA - 6. 5. 2020.

5. b - Otvorite i proučite dokument naziva Odnosi mase i prostora u skulpturi. Svoje radove mi pošaljite do srijede (13. 5. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Za sva pitanja također mi se obratite privatnom porukom. Budite kreativni i sretno!

7. b - Otvorite i proučite dokument naziva PROPORCIJE (ODNOS VIŠE VELIČINA). Svoje radove mi pošaljite do srijede (13. 5. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Za sva pitanja također mi se obratite privatnom porukom. Budite kreativni i sretno!

 

PONEDJELJAK - 4. 5. 2020.

7. a, c - https://youtu.be/g35_EODoM3M

Pogledajte videolekciju Linearna perspektiva. Imate mogućnost odabira između 2 zadatka. 1) Možete napraviti zadatak koji je objašnjen na kraju videa. Ukoliko nemate paus papir tada možete predmete iz svoje zamišljene sobe nacrtati samo na geometrijsku mrežu. 2) Istražite na internetu, udžbeniku, enciklopediji nešto o linearnoj perspektivi (što je linearna perspektiva, kako je prepoznajemo, slikovne primjere i sl.) Svoje istraživanje možete napraviti u obliku umne mape, manjeg plakata, prezentacije, pdf-a. Gotove radove mi pošaljite do ponedjeljka (11. 5. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Za sva pitanja također mi se obratite privatnom porukom. Budite kreativni i sretno!

5. a - https://youtu.be/3yjKy9OWdZU

Pogledajte videolekciju Kazalište sjena. Na kraju videa nalazi se zadatak koji je potrebno napraviti. Ukoliko nemate pribor i materijal za rad tada možete napraviti drugi zadatak - istraživanje o kazalištu sjena (što je kazalište sjena, od čega se sastoji, kako nastaje, slikovne primjere i sl.) u obliku umne mape, prezentacije, manjeg plakata, word dokumenta. Gotove radove mi pošaljite do ponedjeljka (11. 5. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Za sva pitanja također mi se obratite privatnom porukom. Budite kreativni i sretno!

7. tjedan

SRIJEDA - 29. 4. 2020.

8. b - https://youtu.be/ba3hcMCLy7w

Pogledajte videolekciju Održivi razvoj - slika kao poruka. Zadatak je napraviti sliku - poruku o posljedicama zagađenja okoliša (tehniku rada odaberite prema želji i mogućnostima). Gotove radove mi pošaljite do srijede (6. 5. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Imate li pitanja, također mi se obratite privatnom porukom. Budite kreativni i sretno!

6. c - https://youtu.be/yPgB90-SB3A

Pogledajte videolekciju Optičko miješanje boja. Zadatak je koristeći tehniku optičkog miješanja boja (pointilizma) naslikati vazu s cvijećem ili leptira. Ukoliko nemate navedeni pribor možete se poslužiti i flomasterima, drvenim bojicama ili kemijskama u boji. Gotove radove mi pošaljite do srijede (6. 5. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Imate li pitanja, također mi se obratite privatnom porukom. Budite kreativni i sretno!

 

PONEDJELJAK - 27. 4. 2020.

8. a, d - https://youtu.be/MTEsEs-0Yww

Pogledajte video o stop animaciji da biste ponovili što je i kako nastaje. Zadatak je napraviti jednostavnu stop animaciju. Ispod otvorite dokument "stop animacija" i pogledajte animaciju koju sam napravila da lakše shvatite što je potrebno učiniti. Nemojte instalirati nikakve aplikacije za stop animaciju na svoje uređaje kako je objašnjeno u zadatku nego ćete raditi pomoću papira, olovke (može i  flomaster ili drvene bojice) i kamere. Upute sam vam stavila u dokument "Upute za stop animaciju" pa pogledajte. Gotove radove pošaljite mi do ponedjeljka (4. 5. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Ukoliko imate kakvih pitanja, obratite mi se, rado ću vam pomoći. Budite kreativni i sretno!

6. b - https://youtu.be/oXNAXH-sOuI

Pogledajte video o kiparskoj teksturi i napravite zadatak iz videa. Gotove radove pošaljite mi do ponedjeljka (4. 5. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Za sva pitanja obratite mi se privatnom porukom na Yammeru. Budite kreativni i sretno!

 

6. tjedan

PETAK - 24. 4. 2020.

8. c - Otvorite i proučite dokument naziva Oblikovanje prostornih površina. Svoje radove mi pošaljite do petka (1. 5. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Ukoliko imate kakvih pitanja, obratite mi se, rado ću vam pomoći. Budite kreativni i sretno!

6. a - Otvorite i proučite dokument naziva Odnos mase i prostora. Svoje radove mi pošaljite do petka (1. 5. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Ukoliko imate kakvih pitanja, obratite mi se, rado ću vam pomoći. Budite kreativni i sretno!

 

SRIJEDA - 22. 4. 2020.

5. b - Otvorite dokument "Omjeri veličina likova i tijela", pročitajte tekst i analizirajte slike. Na pitanja odgovorite samo usmeno, a zadani zadatak potrebno je napraviti i poslati mi do srijede (29. 4. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Za sva pitanja također mi se obratite privatnom porukom, rado ću vam pomoći. Budite kreativni i sretno!

7. b - https://youtu.be/I0EMKJfnxxY

Pogledajte video u kojem je objašnjena nastavna jedinica "Piktogrami". U videu se nalazi i zadatak koji je potrebno napraviti. Gotove radove pošaljite mi do srijede (29. 4. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Ukoliko imate pitanja također mi se javite privatnom porukom, rado ću vam pomoći. Budite kreativni i sretno!

 

PONEDJELJAK - 20. 4. 2020.

7. a, c - Otvorite i proučite dokument naziva PROPORCIJE (ODNOS VIŠE VELIČINA). Svoje radove mi pošaljite do ponedjeljka (27. 4. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Za sva pitanja također mi se obratite privatnom porukom. Budite kreativni i sretno!

5. a - Otvorite i proučite dokument naziva Odnos mase i prostora u skulpturi. Svoje radove mi pošaljite do ponedjeljka (27. 4. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Za sva pitanja također mi se obratite privatnom porukom. Budite kreativni i sretno!

KRITERIJI VREDNOVANJA_LIKOVNA KULTURA
5. tjedan

Dragi učenici,

od ovog tjedna počinje vrednovanje i ocjenjivanje. Što se tiče likovne kulture, ocjene ćete dobivati na isti način kao i do sada. Ocjenjivat će se vaši samostalni likovni radovi i aktivnost. Kada mi pošaljete gotov rad, osvrnite se malo i kratko analizirajte svoj rad: kako ste zadovoljni postignutim, što vam je na radu najkreativnije, što nije ispalo kako ste htjeli, jeste li imali kakve poteškoće u radu, predložite i ocjenu koju mislite da ste zaslužili. Želim čuti i vaše mišljenje. Vaši individualni stvaralački izričaji se razlikuju i ja poštujem različitosti odnosno vaše posebnosti. Svatko od vas ima svoj način kako riješiti pojedini likovni problem, a uspješnost rješavanja vidljiv je na radu. Budite kreativni i marljivi kao i do sada i želim vam puno sreće!

PETAK - 17. 4. 2020.

5. c, d - Otvorite dokument "Omjeri veličina likova i tijela", pročitajte tekst i analizirajte slike. Na pitanja odgovorite samo usmeno, a zadani zadatak potrebno je napraviti i poslati mi do petka (24. 4. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Za sva pitanja također mi se obratite privatnom porukom.

SRIJEDA - 15. 4. 2020.

8. b - Otvorite i proučite dokument naziva Oblikovanje prostornih površina. Svoje radove mi pošaljite do srijede (22. 4. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Ukoliko imate kakvih pitanja, obratite mi se, rado ću vam pomoći.

6. c - Otvorite i proučite dokument naziva Odnos mase i prostora. Svoje radove mi pošaljite do srijede (22. 4. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Ukoliko imate kakvih pitanja, obratite mi se, rado ću vam pomoći.

4. tjedan - TJEDAN PONAVLJANJA

Dragi učenici,

pred vama je tjedan ponavljanja. U ovom tjednu nema novih zadataka, ali svi oni koji do sada nisu napravili svoje zadatke imaju priliku riješiti zaostatke jer nakon Uskrsa slijedi vrednovanje i ocjenjivanje. Pohvaljujem učenike koji su marljivo radili, javljali se i obradovali me svojim kreativnim radovima. Samo tako dalje nastavite raditi! Učenici koji nisu napravili zadatke neka mi radove pošalju do srijede (15. 4. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Ukoliko imate bilo kakvih teškoća sa zadatcima (tehnički problemi, problemi s razumijevanjem zadatka i sl.) obratite mi se, rado ću vam pomoći. Ispod sam vam zalijepila linkove pa opet pogledajte video lekcije koje smo obradili do sada i ponovite gradivo. Želim vam puno sreće u ovom tjednu! Preporuka za slobodno vrijeme: virtualno posjetite muzej u koji do sada niste imali prilike otići. Ispod u dokumentu "MUZEJI" nalazi se popis muzeja koje možete posjetiti. Potrebno je kopirati link koji se nalazi uz ime muzeja i zalijepiti ga u google tražilicu.

 

PONEDJELJAK - 6. 4. 2020.

8. a, d - https://youtu.be/w9uub4i2DkE

6. b - https://youtu.be/CpLqbNZnzXc

 

SRIJEDA - 8. 4. 2020.

5. b - https://youtu.be/dH4NLOCQdSU

7. b - https://youtu.be/FRo_VFBr1Tk

 

Priloženi dokumenti:
MUZEJI.docx

LIKOVNA KULTURA - 3. tjedan

PETAK - 3. 4. 2020.

8. c - https://youtu.be/MTEsEs-0Yww

Pogledajte video o stop animaciji da biste ponovili što je i kako nastaje. Zadatak je napraviti jednostavnu stop animaciju. Ispod otvorite dokument "stop animacija" i pogledajte animaciju koju sam napravila da lakše shvatite što je potrebno učiniti. Nemojte instalirati nikakve aplikacije za stop animaciju na svoje uređaje kako je objašnjeno u zadatku nego ćete raditi pomoću papira, olovke (može i  flomaster ili drvene bojice) i kamere. Upute sam vam stavila u dokument "Upute za stop animaciju" pa pogledajte. Gotove radove pošaljite mi do petka (10. 4. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Ukoliko imate kakvih pitanja, obratite mi se, rado ću vam pomoći. Ispod u dokumentu "MUZEJI" nalazi se popis hrvatskih i inozemnih muzeja kojima možete virtualno prošetati te vidjeti poznata umjetnička djela. Potrebno je kopirati link koji se nalazi uz ime muzeja i zalijepiti ga u google tražilicu. Izaberite muzej po želji i krenite u avanturu razgledavanja muzeja koje do sada niste imali prilike posjetiti. Budite kreativni i sretno!

6. a - https://youtu.be/oXNAXH-sOuI

Pogledajte video o kiparskoj teksturi i napravite zadatak iz videa. Gotove radove pošaljite mi do petka (10. 4. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Ispod u dokumentu "MUZEJI" nalazi se popis hrvatskih i inozemnih muzeja kojima možete virtualno prošetati te vidjeti poznata umjetnička djela. Potrebno je kopirati link koji se nalazi uz ime muzeja i zalijepiti ga u google tražilicu. Izaberite muzej po želji i krenite u avanturu razgledavanja muzeja koje do sada niste imali prilike posjetiti. Budite kreativni i sretno!

SRIJEDA - 1. 4. 2020.

8. b - https://youtu.be/MTEsEs-0Yww

Pogledajte video o stop animaciji da biste ponovili što je i kako nastaje. Zadatak je napraviti jednostavnu stop animaciju. Ispod otvorite dokument "stop animacija" i pogledajte animaciju koju sam napravila da lakše shvatite što je potrebno učiniti. Nemojte instalirati nikakve aplikacije za stop animaciju na svoje uređaje kako je objašnjeno u zadatku nego ćete raditi pomoću papira, olovke (može i  flomaster ili drvene bojice) i kamere. Upute sam vam stavila u dokument "Upute za stop animaciju" pa pogledajte. Gotove radove pošaljite mi do srijede (8. 4. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Ukoliko imate kakvih pitanja, obratite mi se, rado ću vam pomoći. Ispod u dokumentu "MUZEJI" nalazi se popis hrvatskih i inozemnih muzeja kojima možete virtualno prošetati te vidjeti poznata umjetnička djela. Potrebno je kopirati link koji se nalazi uz ime muzeja i zalijepiti ga u google tražilicu. Izaberite muzej po želji i krenite u avanturu razgledavanja muzeja koje do sada niste imali prilike posjetiti. Budite kreativni i sretno!

6. c - https://youtu.be/oXNAXH-sOuI

Pogledajte video o kiparskoj teksturi i napravite zadatak iz videa. Gotove radove pošaljite mi do srijede (8. 4. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Ispod u dokumentu "MUZEJI" nalazi se popis hrvatskih i inozemnih muzeja kojima možete virtualno prošetati te vidjeti poznata umjetnička djela. Potrebno je kopirati link koji se nalazi uz ime muzeja i zalijepiti ga u google tražilicu. Izaberite muzej po želji i krenite u avanturu razgledavanja muzeja koje do sada niste imali prilike posjetiti. Budite kreativni i sretno!

PONEDJELJAK - 30. 3. 2020.

7. a, c - https://youtu.be/I0EMKJfnxxY

Pogledajte video u kojem je objašnjena nastavna jedinica "Piktogrami". U videu se nalazi i zadatak koji je potrebno napraviti. Gotove radove pošaljite mi do ponedjeljka (6. 4. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Ispod u dokumentu "MUZEJI" nalazi se popis hrvatskih i inozemnih muzeja kojima možete virtualno prošetati te vidjeti poznata umjetnička djela. Potrebno je kopirati link koji se nalazi uz ime muzeja i zalijepiti ga u google tražilicu. Izaberite muzej po želji i krenite u avanturu razgledavanja muzeja koje do sada niste imali prilike posjetiti. Budite kreativni i sretno!

5. a -  Otvorite dokument "Omjeri veličina likova i tijela", pročitajte tekst i analizirajte slike. Na pitanja odgovorite samo usmeno, a zadani zadatak potrebno je napraviti i poslati mi do ponedjeljka (6. 4. 2020.) u privatnoj poruci na Yammer. Ispod u dokumentu "MUZEJI" nalazi se popis hrvatskih i inozemnih muzeja kojima možete virtualno prošetati te vidjeti poznata umjetnička djela. Potrebno je kopirati link koji se nalazi uz ime muzeja i zalijepiti ga u google tražilicu. Izaberite muzej po želji i krenite u avanturu razgledavanja muzeja koje do sada niste imali prilike posjetiti. Budite kreativni i sretno!

 

LIKOVNA KULTURA - 1. i 2. tjedan

PETAK - 27. 3. 2020.

5. c, d - https://www.youtube.com/watch?v=dH4NLOCQdSU
Pogledajte ovaj video "Prostor i namjena - tlocrt 1". U videu imate i zadatak koji je potrebno napraviti, a trebaju vam bijeli papir A4 formata i olovka. Radove mi pošaljite do kraja dana u privatnoj poruci na Yammer. Radove ćete donijeti i u školu kada se vidimo. Svaki neizvršeni zadatak smatrat ću izostankom s nastave. Budite kreativni i sretno!

SRIJEDA 25. 3. 2020.

5. b - https://www.youtube.com/watch?v=dH4NLOCQdSU
Pogledajte ovaj video "Prostor i namjena - tlocrt 1". U videu imate i zadatak koji je potrebno napraviti, a trebaju vam bijeli papir A4 formata i olovka. Radove mi pošaljite do kraja dana u privatnoj poruci na Yammer. Radove ćete donijeti i u školu kada se vidimo. Svaki neizvršeni zadatak smatrat ću izostankom s nastave. Budite kreativni i sretno!

7. b - https://youtu.be/FRo_VFBr1Tk

Nakon što pogledate video vaš zadatak je da u svojoj okolini fotografirate primjere vizualne komunikacije. Dakle, fotografirate vizualne znakove putem kojih osjetilom vida primamo informacije odnosno poruke. Takve znakove možete pronaći i u udžbenicima, časopisima, novinama, na internetu i sl. Nakon što ste ih fotografirali napišite i izvor gdje ste pronašli pojednini znak te koju poruku nađeni znakovi šalju. Oni koji žele mogu pronađene znakove skicirati umjesto da ih fotografiraju. Fotografije znakova s podatcima (mjesto pronalaska, poruka koju šalju) možete kreirati u PowerPointu ili Wordu, a skice na papiru. Gotove radove pošaljite mi u privatnoj poruci na Yammer do srijede (1. 4. 2020.). Ukoliko imate pitanja u vezi zadatka također mi se obratite privatnom porukom. Svaki neizvršeni zadatak smatrat ću izostankom s nastave. Budite kreativni i sretno!

PONEDJELJAK 23. 3. 2020.

8. a, d - https://youtu.be/w9uub4i2DkE
Nakon što ste pogledali video napravite zadatak broj 2. Dakle, fotografirajte svoje najdraže mjesto u domu tako da koristite najmanje 3 različita plana i dva različita kuta snimanja. Napomena: nikako nemojte raditi zadatak broj 1!!!(zbog poštivanja privatnosti članova vaše obitelji) Snimljene fotografije zalijepite u Word dokument te mi pošaljite do ponedjeljka (30.3.2020.) u privatnoj poruci na Yammer.  Nadalje, pošaljite mi i fotografiju preslikane skice zaštićene biljke koju ste trebali preslikati indigo papirom. Za sva pitanja također mi se obratite privatnom porukom. Budite kreativni i sretno!

6. b - https://youtu.be/CpLqbNZnzXc
Pažljivo pogledajte video. U videu se nalaze dvije vrste zadatka: istraživački i stvaralački. Vi ćete odabrati i napraviti jedan od ponuđenih zadataka. Ukoliko odaberete zadatak A (istraživački) tada radite prezentaciju koja OBAVEZNO mora sadržavati reprodukcije umjetničkih djela kako bih znala koja ste djela analizirali. Ako odaberete kreativniji zadatak B tada umjesto papira možete koristiti karton (izrezati kartonsku ambalažu kao što je kutija od obuće, kućanskih aparata i sl.) ili neki drugi deblji papir (korice starih bilježnica). Gotove radove mi pošaljite u privatnoj poruci na Yammer do ponedjeljka (30. 3. 2020.). Za sva pitanja i eventualne nejasnoće u vezi zadatka obratite mi se također privatnom porukom. Svaki neizvršeni zadatak smatrat ću izostankom s nastave. Budite kreativni i sretno!

PETAK 20. 3. 2020.

8. c - https://youtu.be/w9uub4i2DkE

Nakon što ste pogledali video napravite zadatak broj 2. Dakle, fotografirajte svoje najdraže mjesto u domu tako da koristite najmanje 3 različita plana i dva različita kuta snimanja. Napomena: nikako nemojte raditi zadatak broj 1!!!(zbog poštivanja privatnosti članova vaše obitelji) Snimljene fotografije zalijepite u Word dokument te mi pošaljite do petka (27.3.2020.) u privatnoj poruci na Yammer.  Nadalje, pošaljite mi i fotografiju preslikane skice zaštićene biljke koju ste trebali preslikati indigo papirom. Za sva pitanja također mi se obratite privatnom porukom. Budite kreativni i sretno!

6. a - https://youtu.be/CpLqbNZnzXc

Pažljivo pogledajte video. U videu se nalaze dvije vrste zadatka: istraživački i stvaralački. Vi ćete odabrati i napraviti jedan od ponuđenih zadataka. Ukoliko odaberete zadatak A (istraživački) tada radite prezentaciju koja OBAVEZNO mora sadržavati reprodukcije umjetničkih djela kako bih znala koja ste djela analizirali. Ako odaberete kreativniji zadatak B tada umjesto papira možete koristiti karton (izrezati kartonsku ambalažu kao što je kutija od obuće, kućanskih aparata i sl.) ili neki drugi deblji papir (korice starih bilježnica). Gotove radove mi pošaljite u privatnoj poruci na Yammer do petka (27. 3. 2020.). Za sva pitanja i eventualne nejasnoće u vezi zadatka obratite mi se također privatnom porukom. Svaki neizvršeni zadatak smatrat ću izostankom s nastave. Budite kreativni i sretno!

SRIJEDA 18. 3. 2020.

8. b - https://youtu.be/w9uub4i2DkE

Nakon što ste pogledali video napravite zadatak broj 2. Dakle, fotografirajte svoje najdraže mjesto u domu tako da koristite najmanje 3 različita plana i dva različita kuta snimanja. Napomena: nikako nemojte raditi zadatak broj 1!!!(zbog poštivanja privatnosti članova vaše obitelji) Snimljene fotografije zalijepite u Word dokument te mi pošaljite do srijede (25.3.2020.) u privatnoj poruci na Yammer.  Nadalje, pošaljite mi i fotografiju preslikane skice zaštićene biljke koju ste trebali preslikati indigo papirom. Za sva pitanja također mi se obratite privatnom porukom. Budite kreativni i sretno!

6. c- https://youtu.be/CpLqbNZnzXc

Pažljivo pogledajte video. U videu se nalaze dvije vrste zadatka: istraživački i stvaralački. Vi ćete odabrati i napraviti jedan od ponuđenih zadataka. Ukoliko odaberete zadatak A (istraživački) tada radite prezentaciju koja OBAVEZNO mora sadržavati reprodukcije umjetničkih djela kako bih znala koja ste djela analizirali. Ako odaberete kreativniji zadatak B tada umjesto papira možete koristiti karton (izrezati kartonsku ambalažu kao što je kutija od obuće, kućanskih aparata i sl.) ili neki drugi deblji papir (korice starih bilježnica). Gotove radove mi pošaljite u privatnoj poruci na Yammer do srijede (25. 3. 2020.). Za sva pitanja i eventualne nejasnoće u vezi zadatka obratite mi se također privatnom porukom. Svaki neizvršeni zadatak smatrat ću izostankom s nastave. Budite kreativni i sretno!

PONEDJELJAK 16. 3. 2020.

7. a, c - https://youtu.be/FRo_VFBr1Tk

Nakon što pogledate video vaš zadatak je da u svojoj okolini fotografirate primjere vizualne komunikacije. Dakle, fotografirate vizualne znakove putem kojih osjetilom vida primamo informacije odnosno poruke. Takve znakove možete pronaći i u udžbenicima, časopisima, novinama, na internetu i sl. Nakon što ste ih fotografirali napišite i izvor gdje ste pronašli pojednini znak te koju poruku nađeni znakovi šalju. Oni koji žele mogu pronađene znakove skicirati umjesto da ih fotografiraju. Fotografije znakova s podatcima (mjesto pronalaska, poruka koju šalju) možete kreirati u PowerPointu ili Wordu, a skice na papiru. Gotove radove pošaljite mi u privatnoj poruci na Yammer do utorka (24. 3. 2020.) Ukoliko imate pitanja u vezi zadatka također mi se obratite privatnom porukom. Svaki neizvršeni zadatak smatrat ću izostankom s nastave. Budite kreativni i sretno!

5. ahttps://www.youtube.com/watch?v=dH4NLOCQdSU

Pogledajte ovaj video "Prostor i namjena - tlocrt 1". U videu imate i zadatak koji je potrebno napraviti, a trebaju vam bijeli papir A4 formata i olovka. Radove mi pošaljite do kraja dana u privatnoj poruci na Yammer. Radove ćete donijeti i u školu kada se vidimo. Svaki neizvršeni zadatak smatrat ću izostankom s nastave. Budite kreativni i sretno!

LIKOVNA GRUPA

Dragi kreativci,

iznenadit ćemo našu školu povodom njezinog dana. Sve će vam biti jasno kada pročitate dokument "OBILJEŽAVANJE DANA ŠKOLE".

Želim vam puno sreće u radu! Za sva pitanja obratite mi se privatnom porukom.

 

Dragi kreativci,

bliži nam se Dan planeta Zemlje pa ćemo ga obilježiti na prikladan način - likovnim stvaralaštvom. U privitku se nalazi dokument Obilježavanje Dana planeta Zemlje, otvorite ga, pročitajte upute i želim vam puno sreće u radu!

 

Dragi kreativci,

bliži nam se Uskrs pa vam u privitku šaljem razne ideje za uskrsne ukrase. Dali smo si truda oko naše velike pisanice no sada nismo u mogućnosti realizirati ideju do kraja, ali zato vi možete lijepo ukrasiti svoje domove i razveseliti ukućane. Kako biste blagdanski ugođaj učinili ugodnijim, za rad možete koristiti razne materijale koje imate kod kuće. Igrajte se, maštajte, stvarajte! Kada napravite ukrase i ukrasite svoje domove, uslikajte mi i pošaljite. S veseljem iščekujem vidjeti vaše kreativne ideje!

Sljedeći zadatak stavit ću vam nakon Uskrsa, ali ću vas o tome još obavijestiti privatnom porukom na Yammeru.

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju