preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Taking a learning journey on a STEAM train

Taking a learning journey on the STEAM train je Erasmus + KA 229 projekt koji će se u OŠ Petrijanec provoditi u razdoblju 1.9.-2019.-31.8.2021.

Naši partneri u projektu su:

Boskenwyn CP School, Helston, United Kingdom
Scoala Gimnaziala Nr.1 Branesti, Branesti, Romania
I.C.Dante, Taranto, Italy
108Secondary School "Nikola Belovejdov", Sofia, Bulgaria
Bener Cordan Ortaokulu, Trabzon, Turkey

Ukupna vrijednos projekta je 21618,00 €, a u potpunosti je sufinaciran sredstvima programa Europske unije.

Link do FB stranice

Sažetak projekta:

Socijalna uključenost prioritet je za Europu, tako da je naš Projekt povezan s Europskim stupom  zaštite  socijalnih prava od 2017.te Strateškim okvirom za obrazovanje i osposobljavanje za 2020. Projekt promiče inkluzivnost, raznolikost, jednakost, ravnotežu spolova, nediskriminaciju, toleranciju kroz obrazovanje, cjeloživotno učenje i mobilnosti. Ciljevi su:
- poboljšanje kvalitete i učinkovitosti obrazovanja i osposobljavanja
- promicanje jednakosti i aktivnog građanskog odgoja
- unapređenje kreativnosti, inovativnosti i poduzetništva na svim razinama
Naša djeca imaju razne društvene i obrazovne pozadine/polazišne točke. Suočavaju se s preprekama da učinkovito komuniciraju na jeziku zemlje u kojoj žive. Dobrobit učenika je za nas prioritet. Motivacija za uključivanjem u projekt je sprečavanje ranog napuštanja školovanja te vjerujemo da će nam u tome pomoći razmjena  primjera dobre prakse obzirom da se svih 6 škola suočava s istim problemom socijalne uključenosti te ima potrebu za obrazovnom promjenom i intervencijom kako bi bile u toku s najnovijim metodama i najboljom praksom u europskom obrazovanju te socijalnoj uključenosti putem digitalizacije, temeljene na igrama, učenju, robotici, integriranoj znanosti, umjetnosti i matematici s digitalnim uređajima (STEAM). U ostvarivanju cilja koristiti ćemo se raznim metodama poput istraživanja, eksperimenata, timskog rada, pristupa kinestetskom učenju, diskusija, kulturnih posjeta, dizajniranja i izrada, glume i mobilnosti.
Projekt će stvoriti europsku dimenziju i promovirati globalno građanstvo. Kroz  2 godine  želimo dijeliti primjere dobre prakse u cilju poboljšanja kvalitete, kontinuiranog usavršavanja nastavnog osoblja do organiziranja 2 kratkoročna zajednička  treninga. Dvije kratkoročne razmjene grupa učenika će osigurati bolju jezičnu kompetenciju i ICT kompetencije. Steći će socio-kulturno poznavanje partnerskih zemalja i postati samopouzdaniji Naš će projekt uključivati učenike svih uzrasta, sposobnosti i spola, uključujući djecu s invaliditetom i / ili posebnim potrebama te tako osigurati inkluzivnu obrazovnu atmosferu. Upotrebom metoda neformalnog obrazovanja usmjerenih na aktivnosti socijalne uključenosti poboljšati ćemo jezične kompetencije, ICT vještine i međusobne odnose učenika Kroz istraživanje planiramo razviti učinkovite metode interaktivnog podučavanja i učenja temeljenog na Web 2.0 alatima, robotici s ciljem razvijanja vještina kritičkog razmišljanja, rješavanja problema i tehnika istraživanja. 
Očekujemo ostvarivanje ovih rezultata:
-povećana motivacija za 20% za učenje engleskog jezika
-povećane ICT kompetencije za 20% (učenje o robotici, programiranje, Web 2.0 alati, PPT prezentacije, izrada projektnih materijala, Scratch, web dizajn, anketiranje, izrada videozapisa
-obuka i razmjena informacija i stručnosti s drugim osobljem škole, znanstvena istraživanja i druge zadatke povezane s STEAM-om)
-socijalna integracija i građanska uključenost učenika koji će naučiti kako poštovati, tolerirati i integrirati se s drugima 
-poduzetničke sposobnosti za organiziranje lokalnog sajma u školi i partnerskim školama te promociju domovine i svojih proizvoda. 
PBL (učenje bazirno na projektima) promiče vještine potrebne za mlade poduzetnike. Opipljivi rezultati su: web stranica projekta, TwinSpace, Vodič za učitelje, suradničke ploče, razglednice, logotip projekta, članci u medijima, plakati, letci, web stranica škola, panoi  Erasmus +, sažeci, brošure, klubovi “Pripremljeni za budućnost. Pripremljen za život ”koji će biti aktivni barem 2 godine nakon završetka Projekta, 48 nastavnih mapa s najboljim praksama / scenarijima učenja tijekom ovog projekta, ankete, videozapisi s pozdravima.
Virtualna učionica

Dragi učenici, gradivo se nalazi u Teams razrednim grupama.

U nastavku su linkovi do virtualnih učionica i razrednih grupa:

5.a                         5.b

5.c                         

6.a                         6.b

6.c                         6.d

7.a                         7.b

7.c                         

8.a                         8.b

8.c


Kalendar
« Prosinac 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Projekti

Erasmus+

eTwinning

Projekti

Projekti

Projekti

Eko škola

e-Škole

Pogledajte TV SPOT!


TražilicaArhiva vijesti

Za pregled arhive kliknite na:


Ravnateljstvo civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite
Područni ured civilne zaštite Varaždin
POZIVNI BROJ 112


 

Glavni administrator školskih mrežnih stranica: 

Jasminka Belščak, mag. inf.

preskoči na navigaciju